Ordu’da fındık zararlısı kahverengi kokarcaya karşı 200 bin noktada geniş çaplı ilaçlama çalışmaları başlatıldı.

Ordu'da, fındık üretimine büyük zarar veren kahverengi kokarca (Halyomorpha halys) ile mücadele kapsamında, Tarım ve Orman Bakanlığı öncülüğünde, Ordu Valiliği, İl Tarım Müdürlüğü ve Ziraat Odalarının iş birliğiyle 200 bin noktada ilaçlama çalışmaları başlatıldı. İlaçlama faaliyetleri, özellikle yüksek kesimlerde yoğun şekilde yürütülüyor.

İlaçlama Çalışmaları ve Eş Zamanlı Müdahale

15 Ekim itibarıyla başlatılan ilaçlama çalışmalarında kahverengi kokarcanın popülasyonunu en aza indirmek hedefleniyor. Ordu İl Tarım Orman Müdürü Kemal Yılmaz, yapılan çalışmaların kışlak alanlarda başladığını ve kokarcayla mücadelede eş zamanlı ilaçlamanın önemini vurguladı. Yılmaz, muhtarlar ve üreticilerin iş birliğiyle bu zararlının etkilerinin en aza indirileceğini ifade etti.

Menteşe'de ormancılar 6 kilometre "yangın şeridi" açarak alevlerin önünü kesti Menteşe'de ormancılar 6 kilometre "yangın şeridi" açarak alevlerin önünü kesti

Üreticilere Çağrı: İlaçlama Sürecine Katılım Önemli

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan da fındık üreticilerine ilaçlama çalışmalarına aktif katılım çağrısında bulundu. Üreticilerin, ev ve depolarını ilaçlamaları gerektiğini belirten Soydan, ilaçlanmayan alanların zararlının popülasyonunu artıracağını ve fındık bahçelerine geri dönerek zarar vereceğini söyledi.

Kaynak: dha