Nevşehir'de uyuşturucu operasyonu: 50 gözaltı Nevşehir'de uyuşturucu operasyonu: 50 gözaltı

🚨 44 ilde düzenlenen "Narkoçelik-39" operasyonlarında 293 şüpheli gözaltına alındı! 470 kg uyuşturucu madde ve 4,9 milyon uyuşturucu hap ele geçirildi. #Narkoçelik39 #UyuşturucuMücadelesi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde uyuşturucu ticaretiyle mücadeleye yönelik gerçekleştirilen "Narkoçelik-39" operasyonlarının başarıyla tamamlandığını duyurdu. Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 44 ilde düzenlenen operasyonlarda toplam 293 şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.

Operasyonlar, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde, il emniyet müdürlüklerinin 681 ekip ve 1876 personelin katılımıyla gerçekleştirildi. Uyuşturucu ticaretini engellemek amacıyla yürütülen operasyonlarda ayrıca 9 hava aracı ve 26 narkotik dedektör köpeği de kullanıldı.

Operasyonlar sonucunda toplamda 470 kilogram uyuşturucu madde ve 4 milyon 945 bin 832 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonların detaylarını paylaşırken, Türkiye’yi uyuşturucu tacirlerinden ve sokak satıcılarından temizlemekte kararlı olduklarını vurguladı.

Yerlikaya açıklamasında, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki ülkemizi zehir tacirlerinden ve sokak satıcılarından temizlemeye kararlıyız. Narkotik ekiplerimiz her zaman görevde ve mücadeleye devam ediyor," dedi.

Başkent Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirler başta olmak üzere, ülke genelinde yapılan operasyonların uyuşturucuyla mücadelede önemli bir adım olduğu ve bu tür operasyonların artarak devam edeceği belirtildi.

Kaynak: aa