Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Narin Güran cinayeti ve Ayşenur Ezgi Eygi’nin İsrail güvenlik güçlerince öldürülmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Tunç, Narin Güran cinayetine ilişkin kamera görüntülerinin TÜBİTAK’a gönderildiğini ve incelemelerin sürdüğünü belirterek, "Karanlıkta hiçbir şey kalmayacak, katiller en ağır cezayı alacak" dedi.

Narin Güran Soruşturması: 12 Şüpheli Tutuklu

Narin Güran cinayetiyle ilgili soruşturmanın büyük bir titizlikle yürütüldüğünü söyleyen Tunç, şu ana kadar 12 kişinin tutuklandığını ve toplamda 268 kişinin ifadesinin alındığını belirtti. HTS kayıtları, baz istasyonu tespitleri ve DNA incelemeleriyle soruşturmanın derinleştiğini ifade eden Tunç, "Kameralardan elde edilen görüntüler TÜBİTAK’a gönderildi ve teknik incelemeler devam ediyor" dedi.

Nefes borusuna fıstık kaçan Defne bebek hayatını kaybetti Nefes borusuna fıstık kaçan Defne bebek hayatını kaybetti

Ayşenur Ezgi Eygi Davası Uluslararası Mahkemelere Taşınacak

Bakan Tunç, Ayşenur Ezgi Eygi’nin İsrailli güvenlik güçlerince katledilmesinin ardından Filistin’de başlatılan soruşturmanın bir nüshasının Türkiye’ye iletildiğini açıkladı. Tunç, Ayşenur’un haklarının korunması için Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne başvuracaklarını belirtti. Ayşenur Ezgi’nin uluslararası insan hakları savunucusu olduğunu vurgulayan Tunç, "Onun hukukunu hem ulusal hem de uluslararası alanda koruyacağız" dedi.

Yeni Anayasa Çağrısı

Adalet Bakanı Tunç, Türkiye’nin darbe anayasasından kurtulması gerektiğini belirterek, "Yeni, demokratik ve sivil bir anayasa için toplum olarak uzlaşmalıyız. Bu konuda herkes mutabık" diye konuştu.

Kaynak: dha