Antalya'da Geri Dönüşüm Kamyonunda Yangın: Atıklar Yola Saçıldı Antalya'da Geri Dönüşüm Kamyonunda Yangın: Atıklar Yola Saçıldı

MİT ve Antalya polisinin ortak operasyonunda, PKK/KCK'nın Rusya yapılanmasında yer alan Barı Iusubov Antalya'da yakalanarak tutuklandı.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Antalya Emniyet Müdürlüğü, PKK/KCK'nın Rusya yapılanmasında yer alan ve uzun süredir takip edilen Barı Iusubov'u düzenledikleri operasyonla yakaladı. 2020 yılından bu yana izlenen Iusubov'un Antalya'da bir adreste saklandığı tespit edildi.

Yurt Dışındaki Faaliyetleri Tespit Edildi

Barı Iusubov'un, PKK/KCK adına Rusya, Kazakistan, Ermenistan ve Irak’taki Mahmur Kampı'nda düzenlenen propaganda faaliyetlerinde önemli rol oynadığı ve örgütün üst düzey üyeleriyle yakın temas halinde olduğu ortaya çıktı. Iusubov’un, terör örgütünün stratejik eylemlerinde de aktif olarak görev aldığı belirlendi.

Tutuklanarak Cezaevine Gönderildi

MİT ve Antalya polisinin başarılı ortak operasyonuyla yakalanan Barı Iusubov, sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu operasyon, MİT'in terör örgütlerine yönelik kapsamlı mücadelesinin bir parçası olarak dikkat çekiyor.

Türkiye'nin terörle mücadelesindeki kararlılığı, ulusal ve uluslararası düzeydeki operasyonlarla sürdürülmeye devam ediyor.

Kaynak: dha