👑 Miss Turkey 2024 Güzeli İdil Bilgen, doktor olarak Bingöl’ün Yayladere ilçesine atandı. İlçe halkı sabırsızlıkla bekliyor ve davet ediyor: “Burada seni bekliyoruz!” 🌸 #İdilBilgen #MissTurkey2024 #Yayladere #Doktor

Miss Turkey 2024 Güzellik Yarışması’nda birinci olan ve Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden yeni mezun olan İdil Bilgen, Sağlık Bakanlığı'nın 118. dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurasıyla Bingöl’ün küçük ilçesi Yayladere’ye atandı. Yayladere’deki 2 bin 304 nüfuslu bu ilçe, güzelliğiyle dikkat çeken doktoru heyecanla bekliyor.

Bilgen’in atandığı Yayladere Toplum Sağlığı Merkezi, bölgedeki sağlık hizmetlerini sürdürüyor. Ancak, bölge halkı sağlık alanındaki eksikliklerden dolayı doktor ihtiyacının büyük olduğunu belirterek, genç doktoru ilçeye davet ediyor.

İlçe esnafından Mehmet Emin Erdem, Bilgen’in atanmasını büyük bir sevinçle karşıladıklarını belirterek, “Sağlık çalışanları kutsal bir mesleği icra ediyor. Doktor Bilgen’i aramızda görmekten büyük mutluluk duyarız. Kendisine bir acı kahve ikram etmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.

Hayko Cepkin Bursa’da Coşkulu Bir Geceye İmza Attı Hayko Cepkin Bursa’da Coşkulu Bir Geceye İmza Attı

Yayladere’de sosyal imkanların sınırlı olduğunu kabul eden ilçe halkı, Bilgen’in kendilerine büyük katkı sağlayacağına inanıyor. İlçenin güzel doğası ve sıcak insanlarıyla ünlü olduğunu vurgulayan esnaf Zülfü Değer ise, “Doktorumuz buraya geldiğinde bizim kızımız, evladımız olur. Ona her konuda yardımcı olacağız. Buradaki halkın sağlık ihtiyacı büyük, Bilgen’in katkıları bizim için çok değerli olacak” ifadelerini kullandı.

Emekli Mehmet Altuntoprak da, İdil Bilgen’in ‘Türkiye Güzeli’ seçilmesinden çok, doktor olarak vereceği hizmetlerin önemli olduğuna dikkat çekerek, “Biz onun doktor olarak bize hizmet etmesini istiyoruz. İlçemizin doğası harikadır. Kendisini burada bekliyoruz” diye konuştu.

Sağlık hizmetlerinin yetersiz kaldığı Yayladere’de halk, Bilgen’in gelmesiyle büyük bir eksikliğin giderileceğini düşünüyor. İlçede doktor ihtiyacı büyük ve vatandaşlar, doktorun gelmesiyle sağlık hizmetlerinde bir rahatlama olacağını umuyor.

İdil Bilgen’in Yayladere’ye atanmasının ardından 15 gün içinde görevine başlaması bekleniyor. İlçe halkı, Bilgen’i sıcak bir şekilde karşılamaya hazırlanıyor.

Kaynak: dha