Cumhuriyet Bayramı’nın 101’inci yılı kapsamında İzmir’in Gaziemir ilçesindeki Gazi Umurbey Anaokulu öğrencileri, evlerinde atık malzemeleri kullanarak 101 farklı Türk bayrağı tasarladı. “Bayrağımızın 101 Tonu” adını taşıyan bu özel sergi, miniklerin geri dönüşüm bilincini kazanmasını sağlarken, aile katılımı ile anlamlı bir sosyal sorumluluk etkinliği olarak dikkat çekti.
Yaratıcılık ve Geri Dönüşüm Bir Arada
Anaokulu Müdürü Mehtap Tarsuslu, projede 3-4 ve 5 yaş grubundaki çocukların yaratıcı ve sürdürülebilir tasarımlar ortaya çıkardığını belirterek, "Çocuklarımız evdeki şişe kapakları, pamuk, köpük, kağıt gibi atık malzemeleri kullanarak bayraklarını hazırladı. Bu sayede hem yaratıcılıklarını geliştirdiler hem de geri dönüşümün önemini öğrendiler,” dedi. Tarsuslu ayrıca, son dönemde artan orman yangınlarına dikkat çekmek amacıyla öğrencilere 101 çam fidanı dağıttıklarını belirtti ve hafta sonu ailelerin bu fidanları dikmesi için yönlendirme yaptıklarını ifade etti.
Öğrencilerden Cumhuriyet Coşkusu
Projeye katılan 5 yaşındaki Zeynep Güneş Öner, bayrak yapımında kaşık, boya ve kağıt gibi malzemeler kullandığını ve sergide eserini görmekten mutluluk duyduğunu belirtti. Bir başka öğrenci, Zeynep Piraye Gündoğdu ise babasının yardımıyla sprey boyayla renklendirdiği bayrak tasarımının sergide yer almasından dolayı heyecan duyduğunu dile getirdi.
Aile Katılımı ile Anlamlı Etkinlik
Projede öğrencilerin aileleri de çocuklarına destek oldu. 5 yaşındaki Elçin Makbule Can’ın annesi Beyza Can, etkinlik hakkında, “Çocuklarımızın bu yaşta Cumhuriyet Bayramı coşkusunu yaşamaları çok değerli. Bu etkinlik bizler için de unutulmaz bir anı oldu. Çocuklarımızla birlikte atık karton ve diğer geri dönüştürülebilir malzemelerle bayrak hazırladık,” dedi.
101 Fidanla Geleceğe Nefes Olacaklar
Cumhuriyetin 101'inci yılına özel bu projede yalnızca bayrak sergisiyle sınırlı kalmayan etkinlik, çocukların ve ailelerinin çevre bilincini geliştirmeye yönelik bir mesaj da taşıyor. Çocuklar, fidan dikimi ile doğaya katkıda bulunarak gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için ilk adımlarını attılar.