Malatya'nın Kale ilçesinde 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD ekipleri saha taramalarına başladı.

Evlerdeki elektronik cihazların güvenli kullanımında doğru şarj ve güncelleme uyarısı Evlerdeki elektronik cihazların güvenli kullanımında doğru şarj ve güncelleme uyarısı

Malatya’nın Kale İlçesinde 5.9 Büyüklüğünde Deprem
Malatya’nın Kale ilçesinde Richter ölçeğine göre 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) verilerine göre, deprem saat 10.46'da yerin 10,07 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Deprem, Malatya ve çevre illerde de hissedildi.

Vatandaşlar Panikle Sokaklara Çıktı
Depremin ardından paniğe kapılan vatandaşlar, hızla ev ve iş yerlerinden çıkarak sokaklara indi. İlk belirlemelere göre deprem sonucu can kaybı veya ciddi hasar bildirilmedi, ancak hasar tespit çalışmaları sürüyor. AFAD ve ilgili kurumlar, depremin etkilerini değerlendirmek için saha taramaları başlattı.

Bakan Yerlikaya’dan Geçmiş Olsun Mesajı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen deprem sonrası AFAD ve ilgili kurumlarımızın ekipleri saha taramalarına başladı. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" dedi. Bakan Yerlikaya, gelişmelerin yakından takip edildiğini belirtti.

Kaynak: dha