6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Malatya'da ekim ayında 5 bin konut daha afetzedelere teslim edilecek. Bugüne kadar 8 bin 163 konutun hak sahiplerine verildiği kentte, depremden etkilenen vatandaşlara kalıcı konut sağlama çalışmaları hızla devam ediyor.

Malatya'da Deprem Sonrası Yeniden Yapılanma Hızla İlerliyor

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından büyük yıkım yaşayan Malatya'da, afetzedeler için yapılan kalıcı konutların inşası sürüyor. Depremin ardından evleri ve iş yerleri yıkılan binlerce kişi için başlatılan hummalı çalışmalarla, ekim ayında 5 bin konut daha hak sahiplerine teslim edilecek.

Hatay'da depremzedeler yeni konutlarına yerleşiyor Hatay'da depremzedeler yeni konutlarına yerleşiyor

Malatya'da 8 Bin 163 Konut Teslim Edildi

Depremin yaralarını hızla sarmak için harekete geçen Malatya'da, bugüne kadar 8 bin 163 konut hak sahiplerine teslim edilmiş durumda. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek, "Ekim ayında 5 bin konut daha teslim edilecek" dedi. Başkan Er, kırsalda ise 3 bin 100 konut için kura çekimlerinin tamamlandığını ifade etti.

Hükümetin Hummalı Çalışmaları Sürüyor

Başkan Sami Er, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremin ardından Malatya'nın büyük hasar aldığını ve hükümetin şehri tekrar ayağa kaldırmak için yoğun bir çalışma başlattığını belirtti. Er, "Malatya TOKİ ve Emlak Konut tarafından inşa ediliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un da destekleriyle ihale süreçlerini hızlandırdık. Şehirde 49 rezerv alanı ilan edildi ve konut teslimleri hızla devam ediyor" dedi.

"Malatya’yı Hep Birlikte Ayağa Kaldıracağız"

Başkan Er, şehrin yeniden yapılanma sürecinde sadece belediyecilik hizmetleriyle değil, kentin tüm sorunlarıyla ilgilenmeleri gerektiğini vurguladı. "Malatya'nın her şeyiyle ilgilenmek durumundayız. Altyapı projelerimiz, ihalelerimiz devam ediyor. Şu an Malatya'nın tüm altyapısı yenileniyor. İkinci viyadük ve Kuzey Çevre Yolu gibi büyük projeler de hayata geçiriliyor" diye konuştu. Başkan Er, Malatyalıların büyük bir aidiyet duygusuyla şehrin yeniden yapılanmasına destek verdiğini belirtti.

Kaynak: aa