Bolu'da kapalı olan madene, tek başına, bakım yapmaya giren İsa Ceylan (38), yerin 150 metre altında çalışırken vagonların arasına sıkışıp kurtulamayınca yaşamını yitirdi.

Olay, bugün saat 13.30 sıralarında, Mengen ilçesi Gökçesu beldesindeki özel şirkete ait kömür ocağında meydana geldi. Maden işçisi İsa Ceylan, bakım yapmak için kapalı olan, üretim yapılmayan kömür ocağı madenine tek başına girdi. Tek başına, yerin 150 metre altında bakım çalışması yapan Ceylan, maden ocağında iki vagonun arasına sıkışarak, hayatını kaybetti.

İsa Ceylan uzun sıra dışarı çıkmayınca, madenin bekçisi durumdan şüphelenerek yetkililere haber verdi. İhbar üzerine sağlık ve jandarma ekipleri ile kurtarma çalışması için beldedeki diğer ocaklarda çalışan işçiler, maden ocağına sevk edildi. Maden işçileri, ocakta vagonların arasına sıkışan işçinin cansız bedenini alıp, dışarıya taşıdı. Jandarma ve Cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından İsa Ceylan'ın cansız bedeni, otopsi için Mengen Devlet Hastanesi'nin morguna kaldırıldı.

Aydın'da Tren Kazasında Bir Kadın Hayatını Kaybetti Aydın'da Tren Kazasında Bir Kadın Hayatını Kaybetti

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

Kaynak: dha