Kombi bakımında yetkili servis kullanımı şart. DOSİDER, korsan servislere karşı uyarırken, doğru bakım ve izolasyonla tasarruf sağlanabileceğini vurguluyor.

Kombi Bakımı ve Tasarruf Önerileri

Soğuk havaların yaklaşmasıyla kombi bakım dönemi başlarken, korsan servislere karşı dikkatli olunması gerektiği belirtiliyor. Isıtma Cihazları Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (DOSİDER) Başkanı Ekrem Erkut, kombi cihazlarının düzenli yıllık bakımlarının önemini vurguladı. Yetkili servislere yaptırılacak bakımın, gaz ve elektrik kaçaklarını önlemenin yanı sıra, kombinin daha verimli çalışmasını sağladığını ve cihazın ömrünü uzattığını belirtti.

Yoğuşmalı Kombi ve İzolasyon ile Tasarruf

Erkut, tüketicilerin tasarruf için evlerinde izolasyon yapmaları gerektiğini söyledi. Ayrıca termostatik radyatör valfleri ve oda termostatları gibi çözümlerle yakıt tasarrufu sağlanabileceğini ifade etti. "Oda sıcaklığını her 1 derece düşürmek yüzde 6 yakıt tasarrufu sağlar" diyen Erkut, yoğuşmalı kombilerin doğal gaz tüketimini yüzde 25-30 oranında azalttığını belirtti.

Kombiyi Kısık Ayarda Sürekli Çalıştırın

Kombinin aralıklarla kapatılıp açılmasının daha fazla yakıt tüketimine neden olduğunu belirten Erkut, kombi sürekli kısık ayarda çalıştırıldığında yakıt tüketiminin daha az olacağını vurguladı.

Organik kestanede ilk hasat Organik kestanede ilk hasat

Yetkili Servislerin Önemi

Erkut, tüketicilere kombi bakım ve onarım hizmetlerini yalnızca yetkili servislerden almalarını tavsiye etti. Web üzerinden karşılaşılan korsan servisler konusunda da uyarıda bulunan Erkut, yetkili servis bilgilerine Ticaret Bakanlığı'nın "www.servis.gov.tr" (SERBİS) sitesinden ulaşılabileceğini hatırlattı.

Erkut, Türkiye'nin kombi üretiminde Avrupa'nın üretim üssü konumunda olduğunu belirterek, yıllık 2,2 milyon adet kombi üretiminin yapıldığını ve bunun 1,2 milyon adedinin ihraç edildiğini kaydetti.

Kaynak: aa