Transfer döneminin son günlerinde Galatasaray'dan Benfica'ya transfer olan milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu, Portekiz kariyerine hızlı bir başlangıç yaptı. 25 yaşındaki forvet, yeni takımında çıktığı ilk 3 maçta 2 gol ve 2 asistlik katkı sağlayarak dikkatleri üzerine çekti.

Portekiz Ligi'nin 6'ncı haftasında Benfica, Boavista'yı deplasmanda 3-0 mağlup ederken, Kerem Aktürkoğlu 2 asist yaparak galibiyetin mimarlarından biri oldu. Bu performansıyla teknik direktör Bruno Lage'nin vazgeçilmez oyuncularından biri haline gelen Kerem, uyum sürecini hızla atlayarak takıma önemli katkı sağlamaya devam ediyor.

Milli futbolcu Kenan Yıldız, 2026 FIFA Dünya Kupası'na katılacaklarına inanıyor Milli futbolcu Kenan Yıldız, 2026 FIFA Dünya Kupası'na katılacaklarına inanıyor

Portekiz Basını Kerem’i Övüyor

Portekiz basını da Kerem Aktürkoğlu'nun performansını övgü dolu sözlerle sayfalarına taşıdı. A Bola gazetesi Kerem’i “Sanki sihirli değnek” olarak tanımlarken, Glorosio ise “Hogwarts büyüsünü Bessa'ya taşıdı” başlığıyla performansını manşet yaptı.

Orkun Kökçü’nün Performansı da Yükselişte

Kerem Aktürkoğlu'nun Benfica'ya transferinin ardından, bir diğer Türk futbolcu Orkun Kökçü’nün performansı da dikkat çekici bir şekilde arttı. Milli takımdan da arkadaşı olan Kerem’in takıma katılmasıyla birlikte Orkun, çıktığı 7 maçta 3 gol ve 3 asistlik performans sergiledi. Benfica taraftarları, Orkun’un bu yükselen performansını Kerem'in gelişiyle ilişkilendirirken, Kökçü’nün bu sezon daha mutlu olduğu belirtiliyor.

Kaynak: dha