Kasko sigortası kendi aracımız için yaptırdığımız sigorta çeşididir ve sadece sigorta yapılan araçta meydana gelecek olan zararların karşılanmasını sağlar.

Zorunlu Trafik Sigortası Nedir? Yaptırmak Zorunda Mıyız? Zorunlu Trafik Sigortası Nedir? Yaptırmak Zorunda Mıyız?

Kasko sigortası sadece kaza esnasında meydana gelen zararları değil aynı zamanda aracın sahibinin isteği ve iradesi dışında meydana gelebilecek hırsızlık, yangın vb felaketlerde de araçta oluşabilecek zararları karşılar. Kasko sigortaları tamamen araç sahibinin isteği ile yapılır. Kasko yaptırmak kanunen zorunlu değildir.  Kasko sigortaları genellikle yurt içinde geçerlidir. Ancak araç sahibi sigorta şirketi ile özel bir anlaşma yapması durumunda yurt dışında da geçerli olabilir.

Eğer aracınıza kasko yaptırdıysanız ve aracınız herhangi bir nedenle zarar gördüyse bunu 5 iş günü içerisinde sigorta acentenize bildirmek zorundasınız. Böyle bir olay yaşarsanız, gerekli evraklar hasar tespit işlemleri tamamlandıktan sonra 15 gün içerisinde acente tarafından tazminat miktarı size bildirilecektir.

Kasko sigortalarında ana teminatlar çok önemlidir ve buna çok dikkat etmelisiniz.

Kasko sigortalarının içerikleri sigorta şirketine ve sizin yapacağınız sözleşmeye göre değişiklik gösterebilir. Genel olarak kasko paketlerinde şu içerikler yer alır. Ancak her içerik sizin kasko poliçesi için ödeyeceğiniz parayı değiştirecektir. Aracın karayolu ya da demiryolunda kazaya uğraması, araca herhangi bir cismin çarpması ya da aracı gidip bir cisme çarpması, üçüncü kişilerin aracınıza vereceği zararlar, aracın yanması, aracın hırsızlık yoluyla çalınması, terör saldırıları ya da toplumsal hareketlerde aracın zarar görmesi, sel, su baskınları, hayvanların aracınıza vereceği zararlar gibi fiiller kasko poliçelerinde yer almaktadır.

Kasko İle Zorunlu Trafik Sigortası Arasındaki Fark Nedir?

Kasko sigortası ile zorunlu trafik sigortası aslında birbirinin zıttı gibidir. Trafik sigortası kanunen zorunlu iken kasko sizin isteğinize bağlıdır. Kasko sizin aracınıza gelen zararı karşılarken trafik sigortası karşı tarafa verdiğiniz zararı karşılar..

Editör: Haber Merkezi - UK