Samsun'da etkili olan fırtına nedeniyle balıkçıların avlanamaması, balık fiyatlarının artmasına neden oldu. Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Atıf Malkoç, fırtına etkisinin geçmesiyle fiyatların normale döneceğini belirtti.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha: SAHA EXPO, inovasyonun, teknolojinin ve ilerlemenin merkez üssü Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha: SAHA EXPO, inovasyonun, teknolojinin ve ilerlemenin merkez üssü

Fırtına Balık Fiyatlarını Etkiledi

Karadeniz bölgesinde günlerdir etkisini sürdüren fırtına, balıkçıları olumsuz etkiledi ve tezgahlardaki balık fiyatlarında ciddi artışa yol açtı. Samsun Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Atıf Malkoç, Türkiye’nin deniz bölgelerinde yaşanan fırtınanın, özellikle Karadeniz'de balık avlanmasını engellediğini, bu nedenle fiyatların yükseldiğini belirtti.

Fiyatlardaki Artış Geçici

Fırtına nedeniyle düzenli avlanmanın yapılamadığını ifade eden Atıf Malkoç, fırtınanın kısa sürede etkisini kaybedeceğini ve balıkların yeniden bollaşacağını söyledi. "Fırtına sebebiyle balıkçı teknelerimiz denize açılamıyor. Bu da fiyatların anlık olarak artmasına neden oldu. Ancak fırtına dindiğinde balıkçılarımız tekrar avlanmaya başlayacak ve fiyatlar normale dönecek," dedi.

Türkiye Genelinde Denizlerde Fırtına Var

Atıf Malkoç, fırtınanın yalnızca Karadeniz'de değil, Türkiye'nin batı ve doğu kıyılarında da etkili olduğunu vurgulayarak, "Tüm denizlerde sert fırtınalar yaşanıyor. Bu yüzden balık satışlarında sıkıntılar var. Ancak birkaç gün içerisinde bu sorun çözülür ve tezgahlar balıkla dolar," dedi.

Balık Fiyatları Yükseldi

Samsun'da palamut, istavrit, mezgit gibi balıkların fiyatları fırtına nedeniyle artış gösterdi. Güncel fiyatlar ise şöyle:

  • Palamut (tane): 150 TL
  • İstavrit (kilo): 200 TL
  • Barbunya ve mezgit (kilo): 300 TL
  • Çinekop (kilo): 400 TL

Balık fiyatlarının normal seviyelere inmesi beklenirken, vatandaşların balık bolluğu için biraz daha sabırlı olmaları gerektiği ifade ediliyor.

Kaynak: dha