Basketbol kariyerini ABD'de sürdüren Kani Topuz, 2024-2025 sezonunda NCAA Division 1'de mücadele eden University at Albany’nin UAlbany Great Danes takımında forma giyecek. Topuz, hem eğitimine hem de spor kariyerine burada devam edecek.

Futboldan Basketbola Geçiş

2004 doğumlu Kani Topuz, spor kariyerine Bostancı Futbol Kulübü'nde başladı ve ikinci yılında takım kaptanı ve gol kralı oldu. U-13 Antalya Futbol Turnuvası'nda gösterdiği başarıyla Altınordu Futbol Kulübü tarafından davet alsa da ailevi sebeplerle futbola devam edemedi. İstanbul’a döndükten sonra Başakşehir FK ve Kasımpaşa Futbol Kulübü’nde futbol oynamaya devam etti, ancak 15 yaşından sonra basketbola yöneldi. Parlayan Yıldızlar basketbol takımında dikkat çeken Topuz, bu sporda hızla yükseldi.

Beşiktaş, Mehmet Tuğra Yeşilyurt’la profesyonel sözleşme imzaladı Beşiktaş, Mehmet Tuğra Yeşilyurt’la profesyonel sözleşme imzaladı

ABD'de Basketbol Kariyeri

Lise 3. sınıfta sporcu bursu kazanan Kani Topuz, ABD'nin Los Angeles şehrinde bulunan Renaissance Academy Lisesi'ne gitti. Ardından New York'ta ISA Hoosac basketbol takımına transfer olan Kani, burada da takım kaptanlığı yaparak birden fazla kez MVP seçildi. Genç oyun kurucu, geçtiğimiz yıl University at Albany’den gelen teklifi kabul ederek NCAA Division 1 seviyesinde mücadele eden UAlbany Great Danes takımında kariyerine devam etti.

Koç Killings: “Başarıya Ulaşmamıza Yardımcı Olacak”

UAlbany Great Danes takımının koçu Dwayne Killings, Kani Topuz’un takıma büyük katkı sağladığını belirterek, “Onun iş ahlakı ve rekabetçi ruhu, başarıya ulaşmamıza yardımcı olacak. Çok yönlü oyun yapısı ve atletizmiyle programımıza değer katacağını düşünüyorum. Kani, ‘winner’ karakterli bir oyuncu” dedi.

Kani Topuz: "Büyük Hedeflerimiz Var"

Takımının bir parçası olmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Kani Topuz, "Koçlarımız ve takım arkadaşlarımızla harika bir iletişimimiz var. Çok sıkı çalışıyoruz ve büyük hedeflerimiz var. Hem takım adına hem de bireysel olarak en iyi performansımızı sergilemek istiyoruz. ABD’deki kariyerimde beni destekleyen herkese teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Kaynak: dha