Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı, toplu taşıma olmayan bölgelerde personel servisi hizmetinin devamına izin verdiğini açıkladı. Bu karar, personelin mağduriyetini gidermeyi ve kamu hizmetlerinin aksatılmamasını hedefliyor.

Tasarruf Tedbirlerine Uyum ve Servis Hizmeti Devamı

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı, 17 Mayıs 2024'te yayımlanan "Tasarruf Tedbirleri" genelgesiyle bazı kamu kurumlarında durdurulan personel servisi hizmetine ilişkin yeni bir düzenleme getirdi. Özellikle toplu taşımanın olmadığı bölgelerde, personel servislerinin etkin ve ekonomik şekilde devam ettirilmesine izin verildi. Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Hakkı Susmaz imzasıyla gönderilen yazıda, toplu taşımanın yetersiz olduğu bölgelerde servis hizmetinin personelin işini kolaylaştırdığı ve bireysel araç kullanımını azalttığına dikkat çekildi.

Emtia piyasasında geçen hafta değerli metaller pozitif ayrıştı Emtia piyasasında geçen hafta değerli metaller pozitif ayrıştı

Memur-Sen'in Eylemleri Sonuç Verdi

Memur Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın, yaptığı açıklamada, memur servis hizmetinin tasarruf tedbirleri kapsamında durdurulmasının ardından yaptıkları görüşmeler ve eylemler sonucunda, servisin yeniden başlatılması için olumlu bir karar alındığını ifade etti. Yalçın, personel mağduriyetini engellemek adına yapılan bu çalışmanın başarıyla sonuçlandığını belirtti.

Kaynak: dha