İsveçli yüzücü Jari Cennet Tammi (65), İstanbul'dan başlayıp İspanya'nın Cadiz şehrinde bitirmeyi planladığı 10 bin kilometrelik yüzme serüveninde 3 hafta sonunda Tekirdağ'a ulaştı. 10 yıl sürecek bu yolculuğun sonunda Tammi, deneyimlerini bir kitap haline getirerek gelecek nesillere aktarmayı hedefliyor.

İsveçli yüzücü Jari Cennet Tammi, 10 bin kilometrelik dev yüzme serüveninde İstanbul'dan başladığı yolculuğunun 23. gününde Tekirdağ’a ulaştı. İspanya'nın Cadiz şehrine kadar sürecek olan bu uzun yolculukta, Tammi yaklaşık 10 yıl boyunca yüzmeye devam edecek.

Milli atıcılar, Havalı Silahlar Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek Milli atıcılar, Havalı Silahlar Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek

Yüzme Serüveni Asya'dan Başladı

Yüzmeye ilk başta Yunanistan’dan başlamayı planlayan Tammi, daha uzun bir mesafe kat etmek ve Asya’dan başlamak istediği için İstanbul’dan suya girdiğini belirtti. Şimdiye kadar geçen süre zarfında Türk insanının misafirperverliğinden çok memnun kaldığını ifade eden Tammi, "Türk insanı çok cana yakın, sürekli bana yiyecek ve içecek ikram ediyorlar. Bu kadar ilgi beklemiyordum, çok şaşırdım" dedi.

10 Ülke, 10 Bin Kilometre

Tammi, yaklaşık 10 ülkenin kıyısından geçeceği bu yolculuğun aslında 8 bin kilometre olacağını ancak denizde doğrusal bir çizgide yüzmenin mümkün olmaması nedeniyle mesafenin 10 bin kilometreye yaklaştığını söyledi. Yüzme boyunca tek başına kamp yaparak hayatta kalma becerilerini de test eden Tammi, "Bu tür uzun mesafeli yüzüşlerde yaşımın getirdiği tecrübe benim için avantaj sağlıyor" dedi.

Serüveninin Kitabını Yazacak

Yüzme serüvenini tamamladıktan sonra tüm deneyimlerini bir kitap haline getirmek isteyen Tammi, bu projesiyle gelecek nesillere ilham vermeyi hedefliyor. "10 yıl sonra bu serüveni tamamladığımda bunu bir kitap olarak paylaşmayı ve yaşadıklarımı gelecek nesillere aktarmayı planlıyorum" dedi.

Tammi'yi Tekirdağ'da ağırlayan Mesut Ayvacıklı ise "Bu eylem, gerçekten dünyada duyulması gereken bir başarı. Kendisini burada misafir etmekten gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Geceyi Tekirdağ'ın Uçmakdere mevkisinde geçirecek olan Tammi, sabah yüzmeye devam edecek.

Kaynak: dha