"İstanbul'da eylem arayışında olan PKK/KCK üyesi Suriye uyruklu zanlı tutuklandı! Terörle mücadelemiz kararlılıkla sürüyor. #İstanbul #PKK #Tutuklama #TerörleMücadele"

Balıkesir'de sahte zeytinyağı ve bal ele geçirildi Balıkesir'de sahte zeytinyağı ve bal ele geçirildi

İstanbul'da, terör örgütü PKK/KCK adına eylem arayışında olduğu tespit edilen Suriye uyruklu bir şüpheli, polis ekiplerinin başarılı operasyonuyla yakalandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube ve Terörle Mücadele Şube müdürlükleri ekipleri, terör örgütü faaliyetlerini deşifre etmek ve engellemek amacıyla ortak bir çalışma gerçekleştirdi. Yapılan incelemeler sonucunda, Suriye'nin Haseke iline bağlı Kamışlı ilçesinde PKK/KCK ve YPG/PYD bünyesinde sözde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren H.A.C’nin, sahte Filistin kimliğiyle Türkiye'ye giriş yaptığı belirlendi.

Operasyonun Detayları

Terör örgütü PKK/KCK adına faaliyetlerini İstanbul'da sürdüreceği ve eylem arayışında olduğu tespit edilen H.A.C’nin adresi tespit edilerek, güvenlik güçleri tarafından operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonla gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Zanlı, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı.

Terörle Mücadele Kapsamında Devam Eden Çalışmalar

Güvenlik birimlerinin koordineli çalışmaları, PKK/KCK terör örgütü ve YPG/PYD bünyesinde sözde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren şüphelilerin izini sürerek, örgütün Türkiye'deki yapılanmalarını hedef almayı sürdürüyor. Özellikle sahte kimliklerle ülkeye giriş yapan şüphelilerin yakalanması için çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Kaynak: aa