Balıkesir, İstanbul ve Bursa'da eş zamanlı düzenlenen büyük çaplı uyuşturucu operasyonlarında 51 şüpheli gözaltına alındı. Uyuşturucu ve silahlar ele geçirildi. #UyuşturucuOperasyonu #Narkotik

Balıkesir, İstanbul ve Bursa'da gerçekleştirilen geniş kapsamlı uyuşturucu operasyonları sonucunda 51 şüpheli gözaltına alındı. Edremit ve Burhaniye Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatları doğrultusunda, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 3 ay süren teknik takip sonucunda şüphelileri yakalamak için harekete geçti.

Uyuşturucu ticareti yaptıkları tespit edilen zanlıların, internet tabanlı haberleşme platformları aracılığıyla uyuşturucu sattıkları ve mahallelerde ara sokaklarda satış yaptıkları ortaya çıkarıldı. Şüphelilerin yakalanması amacıyla Balıkesir, İstanbul ve Bursa’da 300 polis personeli, 90 ekip, 8 özel harekat timi, 2 çevik kuvvet birimi, 7 motosikletli polis, bir helikopter ve 3 insansız hava aracı eşliğinde büyük bir operasyon gerçekleştirildi.

Balıkesir Emniyet Müdürü Hasan Yiğit'in yönetiminde yapılan operasyonda 44 farklı adrese baskınlar düzenlendi. Kapılar koçbaşı ile kırılarak girilen evlerde, çok sayıda uyuşturucu madde ve silah ele geçirildi. Özellikle bir zanlının evinde, yatağın içerisine gizlenmiş bir tabanca bulundu.

Mardin'de tekmeli yumruklu kavga Mardin'de tekmeli yumruklu kavga

Operasyon sonucunda 51 şüpheli gözaltına alınarak haklarında "uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapmak" suçundan işlem başlatıldı. Firari olan bir zanlının yakalanması için polis ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

Bu başarılı operasyon, bölgedeki uyuşturucu ticareti faaliyetlerine büyük bir darbe vurdu ve güvenlik güçlerinin kararlı mücadelesini bir kez daha ortaya koydu.

Kaynak: aa