İstanbul merkezli büyük fuhuş operasyonunda 22 kişi yakalandı, 46 kadın kurtarıldı! Masaj salonları ve fuhuş evlerine yönelik düzenlenen operasyonda, suçlular adalete teslim edildi.

İstanbul Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul merkezli iki ilde fuhuş yaptıranlara yönelik geniş çaplı bir operasyon düzenledi. Operasyonda, 20’si yabancı uyruklu olmak üzere toplam 46 kadın kurtarıldı. Yapılan araştırmalar sonucunda, bazı masaj salonları ve fuhuş evlerinde yerli ve yabancı kadınların para karşılığında fuhuşa zorlandığı tespit edildi.

Yaklaşık 3 ay süren teknik ve fiziki takiplerin ardından, suça karıştıkları belirlenen 13 erkek ve 9 kadın olmak üzere toplam 22 şüpheli belirlendi. Polis ekipleri, İstanbul’un Esenyurt, Kartal, Avcılar, Ataşehir, Başakşehir, Esenler, Maltepe ilçelerinde ve Aydın’da 33 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

42 kişinin öldüğü sitenin müteahhidi: Binanın altına kuyu yapacak kadar dangalak mıyım? 42 kişinin öldüğü sitenin müteahhidi: Binanın altına kuyu yapacak kadar dangalak mıyım?

Operasyonun Detayları

Operasyon sırasında, fuhuş yaptırılan kadınların yanı sıra, bu işten sorumlu olduğu belirlenen 22 şüpheli yakalandı. Kurtarılan kadınlar arasında, 20 yabancı uyruklu kadın da bulunuyor. Emniyet ekipleri, operasyon yapılan adreslerde arama yaparak, 31 cep telefonu, 31 sim kart, 114 bin Türk lirası, 100 Euro, bir kurusıkı tabanca, şarjör ve 12 kurusıkı fişeği ele geçirdi.

Şüphelilerin İşlemleri Devam Ediyor

Gözaltına alınan şüpheliler, İstanbul Emniyeti’nde sorgulanmak üzere götürüldü. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürerken, kadınların güvenli bir şekilde korunma altına alındığı bildirildi.

Bu büyük operasyon, İstanbul Emniyeti’nin insan ticareti ve fuhuşla mücadele konusundaki kararlılığını bir kez daha ortaya koyarken, toplumda bu tür suçlarla mücadelenin ne kadar önemli olduğuna dikkat çekti.

Kaynak: dha