Şi Cinping BRICS Zirvesi İçin Kazan'da Şi Cinping BRICS Zirvesi İçin Kazan'da

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD ve Fransa'nın Lübnan'da geçici ateşkes çağrısına yanıt vermediğini ve İsrail ordusuna kuzeydeki saldırılara tüm gücüyle devam etmesi talimatı verdiğini açıkladı. Netanyahu, Gazze'deki operasyonların da tüm hedefler gerçekleşene kadar süreceğini vurguladı.

Netanyahu'dan Ateşkes Çağrısına Yanıt: "Kuzeyde Tüm Gücümüzle Devam Ediyoruz"

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD ve Fransa'nın Lübnan'da geçici bir ateşkes sağlanmasına yönelik girişimlerine henüz yanıt vermediğini ve İsrail'in kuzeydeki saldırılarının tüm gücüyle devam edeceğini belirtti. Başbakanlık Ofisi tarafından yapılan yazılı açıklamada, medyada yer alan "Netanyahu'nun ateşkes müzakerelerine açık olduğu" iddiaları yalanlandı.

"Ateşkes Haberleri Doğru Değil"

Netanyahu'nun Lübnan'da geçici ateşkes görüşmelerine sıcak baktığı yönündeki haberlerin doğru olmadığını belirten açıklamada, "Başbakan Netanyahu, kendisine sunulan planlara göre İsrail ordusuna kuzeydeki saldırılarına tüm gücüyle devam etmesi talimatını verdi. Gazze'deki operasyonlar da tüm hedefler tamamlanana kadar sürecek" denildi.

ABD ve Fransa'nın Ateşkes Çağrısı

İsrail basınında yer alan iddialara göre, ABD ve Fransa'nın öncülük ettiği bir girişimle Lübnan'da üç haftalık geçici bir ateşkesin sağlanması için görüşmeler yapılması önerilmişti. Bu süreçte, Gazze'deki ateşkes ve esir takası müzakerelerinin de tamamlanması istenmişti. ABD ve Fransa'nın girişimlerine AB, Kanada, Almanya, Japonya ve diğer bazı ülkeler de destek verdi.

İsrail-Lübnan Sınırında Gerginlik Devam Ediyor

İsrail'in Lübnan'a yönelik hava saldırıları gece boyunca devam ederken, kuzey sınırına yakın bölgelerde kısa süreli bir sükunet yaşandı. Ancak Lübnan'dan atılan roketlerle sınırdaki çatışmalar yeniden alevlendi. İsrail'in Lübnan'daki saldırıları sürerken, uluslararası topluluk diplomatik yollarla ateşkesi sağlamaya çalışıyor.

Kaynak: aa