Karadeniz’in kokulu üzümü isabella, hasat zamanı! Üreticilere ekonomik katkı sağlayan bu özel üzüm, meyve, pekmez ve kozmetik sektöründe de kullanılıyor. #IsabellaÜzümü #Karadeniz #ÜzümHasadı

Karadeniz'in kendine has kokulu üzümü isabella, Sinop’tan Artvin’e kadar geniş bir alanda yetişiyor ve üreticilere ekonomik katkı sağlıyor. Trabzon'da hasadı başlayan üzüm, antioksidan içeriği ve kendine has aromasıyla dikkat çekiyor.

Isabella Üzümünde Üretim Artıyor:

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ve Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün destekleriyle isabella üzümü üretimi son yıllarda artış gösterdi. Trabzon’un Akçaabat ilçesinde de üreticilere ücretsiz fide dağıtılarak üretim teşvik ediliyor. İlçede üretilen üzüm, meyve, pekmez ve kozmetik ürünlerinde kullanılıyor.

Borsa günü yükselişle tamamladı Borsa günü yükselişle tamamladı

Üreticilerin Yüzü Gülüyor:

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, bu yıl 2 bin 500 civarında üzüm fidesi dağıttıklarını ve üretimin 20 bin ton seviyelerine ulaştığını belirtti. Üreticiler, üzümleri pazarcılara satarak önemli bir gelir kaynağı elde ediyor.

Üretici Görüşü:

Ali Kamış, Cevizli Mahallesi'ndeki üzüm bağlarında 1,5-2 ton arasında ürün aldıklarını ve üzümlerin pazar talebini karşılamaktan memnun olduklarını dile getirdi.

Kaynak: aa