Batı Karadeniz ve Marmara'nın kuzeybatısında sağanak yağış, Doğu Akdeniz’de ise fırtına bekleniyor! Ani sel, su baskını, kuvvetli rüzgar ve fırtınaya karşı dikkatli olun! #HavaDurumu #Sağanak #Fırtına #Meteoroloji

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz ve Marmara'nın kuzeybatısı için sağanak uyarısında bulunurken, Doğu Akdeniz'de fırtına beklendiğini açıkladı. Vatandaşlar, ani hava değişikliklerine karşı tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

Detaylar:

Doğu Akdeniz'in batısında beklenen rüzgarın bugün öğleden sonra batı ve güneybatı yönlerinden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 kilometre/saat) fırtına şeklinde eseceği, ancak gece saatlerinde etkisini kaybedeceği bildirildi.

Batı Karadeniz'de, Zonguldak, Bartın, Bolu, Karabük ve Kastamonu ile Çankırı çevrelerinde öğleden sonra başlayacak gök gürültülü sağanak yağışın kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Marmara'nın kuzeybatısında da Tekirdağ, Kırklareli ve İstanbul'un batı kesimlerinde yerel kuvvetli sağanak bekleniyor.

Bitlis'te sağanak yağış heyelan getirdi Bitlis'te sağanak yağış heyelan getirdi

Olumsuzluklara Karşı Uyarılar:

Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve fırtına gibi olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olunması gerektiği ifade edildi. Ulaşımda yaşanabilecek aksamalar ve çevresel risklere karşı da tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

Kaynak: aa