İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da bebeklerin ölümüne neden olan 'Yenidoğan Çetesi' ile ilgili soruşturmanın çok yönlü ve titizlikle sürdüğünü belirterek, "Konu yargıdadır ve adaletin sonucunu hep birlikte göreceğiz" dedi. Tekirdağ'da düzenlenen 'Türkiye'nin Huzuru' asayiş toplantısında konuşan Bakan Yerlikaya, suç oranlarındaki düşüşlere dikkat çekerek, şiddet ve hırsızlık suçlarında önemli bir gerileme olduğunu vurguladı.

Bolu Dağı Düzce geçişinde sis ve sağanak etkili oldu Bolu Dağı Düzce geçişinde sis ve sağanak etkili oldu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul’da bebek ölümlerine neden olan ve 'Yenidoğan Çetesi' olarak bilinen skandala ilişkin devam eden soruşturmanın detaylarını açıkladı. Tekirdağ'da düzenlenen 'Türkiye'nin Huzuru' asayiş toplantısında konuşan Yerlikaya, soruşturmanın Mayıs 2023’te bir annenin CİMER’e yaptığı ihbarla başlatıldığını ve bu kapsamda 47 şüpheli hakkında işlem yapıldığını belirtti. Yerlikaya, "Artık konu yargıdadır ve biz hep birlikte adaletten nasıl bir karar çıkacağını göreceğiz" dedi.

Asayişte Suç Oranlarında Düşüş

Toplantıda, Türkiye genelindeki suç oranlarındaki düşüşe de dikkat çeken Bakan Yerlikaya, kişilere karşı işlenen suçlarda yüzde 4, mal varlığına karşı işlenen suçlarda ise yüzde 30 oranında azalma olduğunu vurguladı. Özellikle oto hırsızlık, kapkaç ve gasp gibi suçlarda büyük bir düşüş yaşandığını belirten Yerlikaya, bu başarının polis, jandarma ve güvenlik güçlerinin özverili çalışmalarına bağlı olduğunu ifade etti.

Ruhsatsız Silah Taşımaya Karşı Caydırıcı Tedbirler

Bakan Yerlikaya, ruhsatsız silahlarla mücadele kapsamında cezaların caydırıcı olmasını sağlayacak yasal düzenlemeler üzerinde çalıştıklarını açıkladı. "Ruhsatsız silah taşımayla ilgili cezanın caydırıcılığıyla ilgili bir tasarımız var. Bu konuda titiz çalışmalar yürütüyoruz" dedi.

Düzensiz Göç ve Organize Suçlarla Mücadele

Tekirdağ’da yürütülen asayiş çalışmalarına da değinen Bakan Yerlikaya, düzensiz göç ve uyuşturucuyla mücadelede kararlı olduklarını vurguladı. Göçmen kaçakçılığına karşı yapılan operasyonların sayısını paylaşarak, bu suçlarla mücadelede elde edilen başarıların altını çizdi.

İçişleri Bakanlığı’nın, Türkiye genelinde suç oranlarını düşürmek ve halkın güvenliğini sağlamak için çalışmalarını sürdüreceğini belirten Yerlikaya, "Bu tür olayların hiç olmaması için elimizden gelen her şeyi yapacağız" diye konuştu.

Kaynak: dha