Diyarbakır'da Annenin Büyük Fedakarlığı: Engelli Üç Oğlunu Sırtında Dışarı Taşıyor Diyarbakır'da Annenin Büyük Fedakarlığı: Engelli Üç Oğlunu Sırtında Dışarı Taşıyor

Prof. Dr. Gökalp Öner, Harvard Tıp Fakültesi'nden "Tüp bebekte yapay zeka" ve "İlaç geliştirme" üzerine çift yandal yaparak mezun oldu. Diplomasını Filistinli çocuklara atfeden Öner: "Hiçbir çocuk ölmesin."

Kayseri System Hastanesi Direktörü ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner, Harvard Tıp Fakültesi’nden "Tüp bebekte yapay zeka" ve "İlaç geliştirme" üzerine çift yandal yaparak başarıyla mezun oldu. Prof. Dr. Öner, tüp bebek tedavilerinde kişiye özel yaklaşımlar, doğru sperm ve embriyo seçimi konusunda yapay zeka destekli bir proje geliştirmişti. Bu projesi, Öner'i 2023 yılı eylül ayında Harvard Tıp Fakültesi’nin yüksek lisans programına kabul ettirdi.

Mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, diplomasını Filistinli çocuklara ithaf eden Öner, "Hiçbir çocuk ölmesin" diyerek savaş mağduru çocuklara dikkat çekti. Bu duygusal mesajı, izleyicilerden büyük destek gördü.

Prof. Dr. Gökalp Öner, geliştirdiği projelerle tüp bebek tedavilerinde önemli bir yeniliğin öncüsü olurken, aynı zamanda ilaç geliştirme süreçlerinde de yapay zeka kullanımının olanaklarını genişletti.

Kaynak: dha