Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza ekipleri, gerçekleştirdikleri 3 ayrı narkotik operasyonunda toplam 530 milyon lira değerinde uyuşturucu madde ele geçirdi. Kapıkule ve Gürbulak Gümrük Kapıları'nda düzenlenen operasyonlarda, 180 kilogram esrar, 120 kilogram kokain ve 95 kilogram metamfetamin ele geçirildi.

Balıkesir'de minibüs devrildi: 1 ölü, 4 yaralı Balıkesir'de minibüs devrildi: 1 ölü, 4 yaralı

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza ekipleri, zehir tacirlerine yönelik düzenledikleri başarılı narkotik operasyonlarına bir yenisini ekledi. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, son olarak gerçekleştirilen 3 ayrı operasyonda toplam 530 milyon lira değerinde uyuşturucu madde ele geçirildi.

Kapıkule'de 180 Kilogram Esrar Ele Geçirildi
İlk operasyonda, Edirne Kapıkule Gümrük Kapısı’nda Türkiye’ye giriş yapmak üzere gelen bir TIR’da yapılan aramalarda 180 kilogram esrar bulundu. TIR, x-ray tarama sisteminde şüpheli yoğunluk tespit edilmesinin ardından narkotik köpeklerle detaylı bir şekilde arandı. TIR’ın taban kısmına gizlenmiş 160 şeffaf poşet içerisinde esrar maddesi ele geçirildi.

Kapıkule'de 120 Kilogram Kokain Ele Geçirildi
Kapıkule Gümrük Kapısı’nda gerçekleştirilen ikinci operasyonda ise kara hudut kapılarında tek seferde ele geçirilen en yüksek miktar olarak 120 kilogram kokain bulundu. TIR’ın yakıt deposuna zulalanmış 107 paket halinde uyuşturucu madde tespit edildi.

Gürbulak'ta 95 Kilogram Metamfetamin Ele Geçirildi
Son operasyonda, Gürbulak Gümrük Kapısı’nda İran’dan Türkiye’ye giriş yapmak üzere gelen bir TIR’da yapılan aramalarda 95 kilogram metamfetamin ele geçirildi. Nargile tütünü ile harmanlanmış vaziyette bulunan uyuşturucu madde, Gümrük Muhafaza ekiplerinin titiz çalışmaları sonucunda ortaya çıkarıldı.

Uyuşturucu Kaçakçılığıyla Mücadele Devam Ediyor
Ticaret Bakanlığı, Gümrük Muhafaza ekiplerinin uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadelede özverili çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Gençleri hedef alan ve terör örgütlerine finansman kaynağı sağlayan uyuşturucu tacirlerine yönelik operasyonlar kararlılıkla devam edecek.

Kaynak: dha