Galatasaray, yeni sezon öncesi transferde şov yaptı! Victor Osimhen ve Gabriel Sara gibi isimlerle kadrosunu güçlendiren Sarı-kırmızılılar, yeni sezona bomba gibi hazırlanıyor. #Galatasaray #Osimhen #GabrielSara #TransferHaberleri

Süper Lig şampiyonu Galatasaray, yeni sezona iddialı bir giriş yaparak transfer döneminde kadrosuna 6 yeni futbolcu ekledi. Ancak Sarı-kırmızılı ekip, önemli oyuncularından Kerem Aktürkoğlu ve Wilfried Zaha ile yollarını ayırarak dikkat çekti. Teknik direktör Okan Buruk liderliğindeki takım, geçen sezonun şampiyon kadrosunun iskeletini koruyarak transferlerle kadroyu güçlendirdi.

Kadroya Katılan Yeni İsimler

Galatasaray, Norwich City’den Gabriel Sara, Kopenhag’dan Elias Jelert, Monaco’dan Ismail Jakobs, Freiburg’dan Roland Sallai, Fenerbahçe’den Michy Batshuayi ve Napoli’den Victor Osimhen'i kadrosuna kattı. Özellikle Osimhen transferi dünya basınında büyük yankı uyandırırken, Gabriel Sara transferi kulüp tarihine geçti.

Gabriel Sara: Kulüp Rekorunu Kıran İsim

Galatasaray, Norwich City’den 25 yaşındaki Brezilyalı orta saha oyuncusu Gabriel Sara’yı 18 milyon avro karşılığında transfer ederek kulüp tarihinin en pahalı transferini gerçekleştirdi. Sara, 2000-2001 sezonunda 17 milyon avroya transfer edilen Mario Jardel’i geride bırakarak bu alanda rekor kırdı.

Victor Osimhen: Dünya Basınının Gözdesi

Galatasaray’ın Napoli’den kiraladığı Nijeryalı golcü Victor Osimhen, dünya çapında büyük ses getirdi. Geçtiğimiz yılın en iyi Afrikalı futbolcusu ödülüne layık görülen Osimhen’in bedelsiz olarak Galatasaray’a katılması, dünya basınında geniş yankı buldu.

Transferde 34 Milyon Avro Harcandı

Sarı-kırmızılı ekip, bu sezon transfer döneminde toplamda yaklaşık 34 milyon avro harcadı. Batshuayi ve Osimhen gibi önemli isimleri bedelsiz olarak kadrosuna katan Galatasaray, diğer transferler için ciddi bir bütçe ayırdı.

Galatasaray'ın yaz transfer döneminde kadrosunu güçlendirdiği yeni isimler şöyle:

Futbolcu Ülkesi Geldiği takım Yaş Bonservis-Kiralama (Avro)
Gabriel Sara Brezilya Norwich City 25 18 milyon
Elias Jelert Danimarka Kopenhag 21 9 milyon
Ismail Jakobs Senegal Monaco 25 1 milyon (Kiralama)
Roland Sallai Macaristan Freiburg 27 6 milyon
Michy Batshuayi Belçika Fenerbahçe 30 Bedelsiz
Victor Osimhen Nijerya Napoli 25 Bedelsiz (Kiralama)

Gidenlerden 30 milyon avro gelir elde etti

Galatasaray, bu sezon takımdan ayrılan futbolculardan yaklaşık 30 milyon avro gelir elde etti.

A Milli Futbol Takımı, FIFA Sıralamasında 26. Basamaktaki Yerini Korudu A Milli Futbol Takımı, FIFA Sıralamasında 26. Basamaktaki Yerini Korudu

Sarı-kırmızılı kulüp, Kerem Aktürkoğlu'nu Portekiz'in Benfica takımına 12 milyon avro bonservis bedeliyle gönderdi. Galatasaray, takımdan ayrılan Tete için 4 milyon 750 bin ve Emin Bayram için de 4 milyon avro kazandı.

"Cimbom" takımdan kiralık olarak ayrılan oyunculardan Nicolo Zaniolo için 6 milyon 400 bin ve Wilfried Zaha için de 3 milyon avro aldı.

Muhabir: Can Öcal

Kaynak: aa