Galatasaray Spor Kulübü, 119. kuruluş yıl dönümünü düzenlenen törenle kutladı. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve kulüp üyeleri, kutlamalar kapsamında ilk olarak kulübün kurucusu Ali Sami Yen’in Feriköy Mezarlığı’ndaki kabrini ziyaret etti. Ardından Galatasaray Lisesi’nde gerçekleştirilen etkinliklerle kutlamalar devam etti.

Dursun Özbek’ten Duygusal Açıklama

Galatasaray Lisesi'nde konuşma yapan Başkan Dursun Özbek, kulübün bir asrı aşkın süredir ayakta durmasının önemine vurgu yaparak, "Ali Sami Yen ve arkadaşlarını sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum. Galatasaray, ‘Türk olmayan takımları yenmek’ hedefiyle kuruldu. Biz de bu hedefte ilerleyip kulübümüzü gelecek nesillere en iyi şekilde teslim etmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Galatasaray’ın Başarı Hikayesi Sürecek

Başkan Özbek, Galatasaray’ın sadece futbol değil, tüm branşlarda Türkiye’nin gururu olmaya devam edeceğini belirterek, "Her zaferle daha da büyüyecek ve güçleneceğiz. Genç sporcu kardeşlerimize her zaman destek olacağız. Yetiştirici kulüp kimliğimizi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Milli futbolcu Kenan Yıldız, 2026 FIFA Dünya Kupası'na katılacaklarına inanıyor Milli futbolcu Kenan Yıldız, 2026 FIFA Dünya Kupası'na katılacaklarına inanıyor

Törenin Devamı

Törende, en kıdemli üye Vedat Akan, kulübün yaş kütüğüne 119. yıl plaketini çaktı. Ayrıca, kulüp üyeliğinde 50. yılını dolduranlara berat ve madalyaları takdim edildi. Tören, 2023-2024 sezonunda tüm branşlarda kazanılan kupaların müzeye teslim edilmesiyle sona erdi.

Kaynak: aa