🌍 Fizyoterapistlere olan ihtiyaç artıyor! Sağlıklı yaşam ve hareket kabiliyetini koruma alanındaki talep, bu alanda geniş kariyer fırsatları sunuyor. #Fizyoterapi #SağlıklıYaşam #İstanbulRumeliÜniversitesi #KariyerFırsatları

Günümüzde sağlığa ve yaşam kalitesine verilen önemin artmasıyla birlikte, fizyoterapistlere duyulan ihtiyaç da giderek artıyor. Özellikle yaşlanan nüfus, kronik rahatsızlıklar ve modern yaşamın getirdiği hastalıklar, fizyoterapi alanında nitelikli personel ihtiyacını artırıyor. İstanbul Rumeli Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Gamze Başkent, bu alandaki istihdam potansiyeline dikkat çekerek, fizyoterapistlerin sağlık sektöründe önemli bir yere sahip olduğunu belirtiyor.

Başkent, fizyoterapistlerin hastalık durumlarında hareket ve fiziksel fonksiyon bozukluklarını tedavi etmek için planlama ve uygulama sorumluluğunu üstlendiğini vurgularken, sağlıklı bireyler için de koruyucu programlar oluşturduklarını ifade etti. “Günümüzde sağlıklı yaşam ve hareket kabiliyetini koruma konularına verilen önemin artması, fizyoterapistlere olan talebi daha da artırıyor. Mezunlarımızın iş bulma konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağına inanıyoruz,” diye ekledi.

Fizyoterapistler İçin Geniş Kariyer İmkânları

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon mezunlarının geniş bir yelpazede çalışma fırsatlarına sahip olduğunu belirten Başkent, “Mezunlarımız ortopedik rehabilitasyon, nörolojik rehabilitasyon, kardiyopulmoner rehabilitasyon ve sporcu sağlığı gibi birçok farklı alanda kariyer yapabilir. Devlet ve özel hastaneler, tıp merkezleri, rehabilitasyon merkezleri, spor kulüpleri, termal oteller ve huzurevleri gibi geniş bir kariyer yelpazesi sunuluyor,” dedi.

Fizyoterapistlerin toplumun birçok alanında ihtiyaç duyulan profesyoneller olduğunu belirten Başkent, hem kamu hem de özel sektörde fizyoterapistlerin önemli bir rol oynadığını vurguladı. Ayrıca, mezunların yüksek lisans ve doktora yaparak akademik kariyerlerini de sürdürebileceklerini ekledi. “Akademik kariyer yapmak isteyen öğrencilerimize bu konuda da destek veriyoruz,” diye belirtti.

rof. Dr. Tevfik Özlü: Covid-19'un XEC Varyantı İçin Endişe Edilecek Durum Yok rof. Dr. Tevfik Özlü: Covid-19'un XEC Varyantı İçin Endişe Edilecek Durum Yok

Uygulamalı Eğitim ve Mesleki Gelişim

İstanbul Rumeli Üniversitesi, öğrencilerine mesleki bilgi ve becerileri kazandırmak amacıyla sistematik ve uygulamalı bir eğitim sunuyor. Elektroterapi ve terapatik egzersiz laboratuvarları gibi gelişmiş altyapılarla öğrenciler, uygulamalı eğitim alarak mesleki becerilerini geliştirme fırsatı buluyor. Ayrıca, üniversite bünyesindeki Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Araştırma Merkezi sayesinde öğrenciler teorik bilgilerini pratiğe dönüştürebiliyorlar.

Başkent, “Geleceğin fizyoterapistlerini yetiştirirken onların hem Türkiye’de hem de dünyada geniş iş olanaklarına sahip olmaları için gereken tüm bilgi ve donanımı kazandırmak bizim için büyük bir gurur kaynağı,” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Haber Merkezi