Her gün aynaya bakın! 

Sabah kalktığınızda sizi boydan gösteren bir aynaya mutlaka bakın. Vücudunuzu aynada iyice süzün. Çekinmeden kendinize özeleştiride bulunun. Göbeğinizi, fazla yağlarınızı başkalarından duymaktansa kendiniz görün. Bu sizin radikal kararlar almanıza yardımcı olacaktır.

 Beslenme alışkanlıklarınızı değiştirin! 

“Su içsem yarıyor” son derece yanlış bir cümle ve düşüncedir. Eğer böyle düşünüyorsanız orada mutlaka bir hatanız vardır.  Kişinin vücuduna göre değişen yararlı ve zararlı gıdaları gıda toleransı testi yaptırmak suretiyle öğrenebilirsiniz. Gıda toleransı testi ile size kilo aldıran, vücudunuza zarar veren besinleri belirleyebilir ve bu besinlerden uzak durabilirsiniz.

Susamadan su için! 

Kitle endeksinize göre günlük su ihtiyacınızı belirlemeli ve mutlaka günlük o suyu tüketmelisiniz. Boy-kilo uygunluğunu ifade eden vücut kitle endeksini internette birçok sayfadan bulmanız mümkün. Vücut kitle endeksinizi ve günlük su ihtiyacınızı belirlemek size sağlıklı bir vücut için büyük faydalar sağlayacaktır. Sağlıklı bir bedenin yolu sudan geçer.

Yeterli miktarda su tükettiğinizde;

§  Vücudunuzu zararlı toksinlerden temizlemiş olursunuz.

§  Karaciğer ve böbrek fonksiyonlarınızın düzgün bir biçimde işlemesini sağlarsınız.

§  Sindirim sistemi aktivitelerinizi arttırırsınız.

Planlı ve sağlıklı uyku çok önemli!

 Planlı ve sağlıklı uyku vücudun sağlığı açısından son derece önemlidir. Vücudumuz büyüme hormonunu 22.00 ile 02.00 arasında salgılar. Bu durum düzenli bir uyku periyoduna sahip olmak açısından önemlidir.

rof. Dr. Tevfik Özlü: Covid-19'un XEC Varyantı İçin Endişe Edilecek Durum Yok rof. Dr. Tevfik Özlü: Covid-19'un XEC Varyantı İçin Endişe Edilecek Durum Yok

Hareket olmazsa olmaz!

Çağımız hareketsiz insanlar yaratmada son derece marifetli. Birçok insan masa başı bir işte çalışmayı tercih eder. Günün stresi ve yorgunluğu eve gider gitmez bize kanepeye uzanma alışkanlığı kazandırdı. TV, bilgisayar ve cep telefonları ise günümüz insanını son derece sağlıksız bir yapıya büründürdü. Oysa bu son derece yanlış bir yaşam tarzıdır. Hareket yaşamın en kaçınılmaz aktivitesidir. Masa başında çalışsanız bile en küçük fırsatta basit egzersizleri mutlaka yapmalısınız. Kısa mesafelerde her zaman yürümeyi tercih etmelisiniz. Vücudun hareket etmesi size zindelik ve sağlıklı bir hayat kazandıracaktır. Evinizde basit de olsa bir spor salonu oluşturun.

Editör: Haber Merkezi - UK