Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'a yaptığı telefon görüşmesinde, Gazze'de acilen ateşkes ilan edilmesi ve İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarını sonlandırması gerektiğini vurguladı.

TUSAŞ'a yönelik terör saldırısıyla ilgili gizlilik kararını ihlal edenler hakkında soruşturma başlatıldı TUSAŞ'a yönelik terör saldırısıyla ilgili gizlilik kararını ihlal edenler hakkında soruşturma başlatıldı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile yaptığı telefon görüşmesinde, Gazze ve Lübnan'daki insani durum ve güvenlik meselelerini ele aldı. Fidan, Gazze'nin kuzeyindeki insani krizinin felaket boyutuna ulaştığını belirterek, insani yardımların kesintisiz şekilde Gazze'ye ulaştırılmasının önemine dikkat çekti.

"Ateşkes Zaman Kaybetmeden İlan Edilmeli"

Bakan Fidan, savaşın bölgeye yayılmaması için tüm tarafların itidalli davranması gerektiğini vurgularken, Gazze'de ateşkes ilan edilmesi ve İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarını durdurması gerektiğini ifade etti.

Ukrayna ve Terör Saldırısı Ele Alındı

Görüşmede, Ukrayna'daki gelişmeler de değerlendirilirken, Blinken Ankara'da gerçekleştirilen terör saldırısı nedeniyle başsağlığı dileklerini iletti.

Kaynak: aa