Fenerbahçe Opet, ertelenen FIBA Kadınlar Süper Kupa maçında Beşiktaş'ı 79-63 yenerek kupayı kazandı. Dün sahaya yabancı madde atılması nedeniyle durdurulan maç, bugün kaldığı yerden devam etti ve Fenerbahçe Opet üstün performansıyla galip geldi.

Maçın İlk Yarı Özeti

Karşılaşmanın ilk çeyreği oldukça dengeli geçti. Fenerbahçe Opet, pota altında Badiane ile etkili olurken, Beşiktaş ise Mühl'ün dış atışlarıyla oyuna tutundu. İlk çeyrek, karşılıklı top kayıplarıyla son buldu ve 16-16 beraberlikle tamamlandı.

İkinci çeyrek, Fenerbahçe Opet'in Milic ile bulduğu sayılarla başladı. Beşiktaş ise Hillsman ve Winterburn'ün etkili oyunuyla farkı açtı ve devre arasına 37-33 üstün girdi.

Fenerbahçe Opet Üçüncü Periyotta Öne Geçti

Üçüncü periyoda tempoyu artırarak başlayan Fenerbahçe Opet, Atkins ve Williams'ın üç sayılık basketleriyle 22. dakikada öne geçti. Maçın 28. dakikasında Beşiktaşlı Mühl'ün sakatlığı nedeniyle oyun 5 dakika durdu. Periyot sonunda Fenerbahçe Opet, Winterburn'ün üç sayılık basketiyle 55-51 öne geçti.

Fenerbahçe Opet Son Periyotta Farkı Açtı

Son periyot, Sevgi Uzun'un orta mesafeden basketiyle başladı. Sert savunma yapan Fenerbahçe Opet, 38. dakikada Badiane'nin serbest atışlarıyla farkı 20 sayıya kadar çıkardı. Maçın sonuna kadar kontrolü elinde tutan sarı-lacivertli ekip, 79-63’lük skorla FIBA Kadınlar Süper Kupa’nın sahibi oldu.

Milli basketbolcu Alperen Şengün'den Türk spor tarihine geçen anlaşma Milli basketbolcu Alperen Şengün'den Türk spor tarihine geçen anlaşma

Bakan Bak'tan Tebrik Mesajı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Fenerbahçe Opet'i tebrik ederek, "İlk kez iki Türk takımının karşılaştığı FIBA Kadınlar Süper Kupa finalini gururla izledik. Fenerbahçe Opet'i ve performansları nedeniyle Beşiktaş'ı kutluyorum." dedi.

Fenerbahçe Opet’e Kupa Töreni

Maçın ardından düzenlenen törenle Fenerbahçe Opet oyuncuları madalyalarını aldı. FIBA Kadınlar Süper Kupa’yı takım kaptanları Alperi Onar ve Emma Meesseman kaldırdı. Karşılaşmanın "En Değerli Oyuncusu" ödülü ise Gabby Williams'a verildi.

Kaynak: aa