🏟️ Fenerbahçe - Galatasaray derbisinde tam 23 oyuncu ilk kez derbi heyecanını yaşayacak! Kimler sahada olacak? #Fenerbahçe #Galatasaray #Derbi

Süper Lig'in 6. haftasında futbolseverler, Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak olan derbiye odaklanmış durumda. 21 Eylül Cumartesi günü Kadıköy'de oynanacak bu kritik mücadelede, iki takımda toplam 23 futbolcu, görev verilmesi halinde ilk kez derbi atmosferini yaşayacak.

Fenerbahçe’nin kadrosunda yer alan Mert Müldür, Rodrigo Becao, Ryan Kent ve Youssef En-Nesyri gibi isimler, sarı-lacivertli formayla ilk kez Galatasaray’a karşı sahaya çıkacaklar. Ayrıca, yeni transferler Filip Kostic, Allan Saint-Maximin, Sofyan Amrabat gibi isimler de teknik direktör Jose Mourinho’nun tercihine bağlı olarak bu heyecanı yaşayabilir.

Trendyol Süper Lig ve 1. Lig'de 6. Hafta Heyecanı Başlıyor Trendyol Süper Lig ve 1. Lig'de 6. Hafta Heyecanı Başlıyor

Galatasaray cephesinde ise Victor Osimhen, Gabriel Sara, Elias Jelert gibi yeni transferler, Okan Buruk’un görev vermesi durumunda ilk kez Fenerbahçe'ye karşı forma giyecek.

Fenerbahçe’de En Tecrübeli İsim: Bright Osayi-Samuel

Fenerbahçe'nin mevcut kadrosunda Galatasaray'a karşı en çok forma giyen isim Bright Osayi-Samuel. 2021 yılında takıma katılan Nijeryalı futbolcu, sarı-kırmızılı takıma karşı bugüne kadar 7 derbide görev aldı. Onu 6 maçla Serdar Aziz ve 5 maçla Mert Hakan Yandaş takip ediyor.

Galatasaray’da Derbi Tecrübesi: Fernando Muslera

Galatasaray’ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera, sarı-kırmızılı formayla Fenerbahçe’ye karşı tam 31 kez sahaya çıktı. Muslera, 12 galibiyet, 10 beraberlik ve 9 mağlubiyet yaşarken, derbinin atmosferini en iyi bilen isim olarak öne çıkıyor.

Kaynak: aa