Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde 137. maçında Belçika'nın Union Saint-Gilloise ekibiyle karşılaşacak. Tarihinde en çok maça çıktığı bu turnuvada sarı-lacivertliler, başarılı bir performans sergilemeyi hedefliyor.

A Milli Futbol Takımı, FIFA dünya sıralamasında 26. sıradaki yerini korudu A Milli Futbol Takımı, FIFA dünya sıralamasında 26. sıradaki yerini korudu

Fenerbahçe'nin Avrupa Macerası Yeniden Başlıyor

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde tarihindeki 137. maçına çıkmak için sahne alıyor. Union Saint-Gilloise ile karşılaşacak olan sarı-lacivertliler, Avrupa sahnesinde güçlü performansını devam ettirmek istiyor. Bu sezon Süper Lig'deki başarılı gidişatını Avrupa'ya taşımak isteyen Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden en deneyimli Türk takımlarından biri.

Tarihi Başarılarla Dolu Bir Serüven

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde yıllardır mücadele eden ve birçok başarıya imza atan bir takım olarak öne çıkıyor. 2009-2010 sezonundan bu yana UEFA Avrupa Ligi adıyla oynanan Kupa 2’de 82 maçta 42 galibiyet, 23 beraberlik ve 17 yenilgi yaşayan sarı-lacivertli takım, bu süreçte 119 gol attı ve 80 gol yedi. Toplamda UEFA Avrupa Ligi ve eski adıyla UEFA Kupası formatında 136 karşılaşmaya çıkan Fenerbahçe, 60 galibiyet, 33 beraberlik ve 43 mağlubiyet aldı.

Süper Lig Performansı ve Avrupa'daki Hedefler

Geçen sezon Trendyol Süper Lig'i ikinci sırada bitirerek UEFA Şampiyonlar Ligi'nde eleme oynama hakkı kazanan Fenerbahçe, Lugano ve Lille maçlarında başarılı sonuçlar alarak Avrupa yoluna devam etti. Özellikle bu sezon ligde elde ettiği başarılı sonuçlarla dikkat çeken sarı-lacivertli ekip, Avrupa Ligi'nde de güçlü bir performans sergilemek istiyor.

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakipleri arasında Union Saint-Gilloise, Twente, Manchester United, AZ Alkmaar, Slavia Prag, Athletic Bilbao, Lyon ve Midtjylland bulunuyor. Mourinho'nun öğrencileri, grup aşamasında başarılı olup son 16'ya kalmayı hedefliyor.

Evinde 69. Kez Sahada

Fenerbahçe, Union Saint-Gilloise karşısında taraftarları önünde 69. Avrupa maçına çıkacak. Kadıköy'deki önceki 68 karşılaşmada sarı-lacivertliler, 37 galibiyet, 17 beraberlik ve 14 yenilgi aldı. Bu maçlarda Fenerbahçe 112 gol atarken, kalesinde 68 gol gördü. Özellikle iç sahada oynadığı maçlarda taraftar desteğiyle başarılı sonuçlar alan Fenerbahçe, yine galibiyet için sahaya çıkacak.

Son Avrupa Sezonu Tek Yenilgiyle Sona Erdi

Fenerbahçe'nin son Avrupa serüveni, 2022-2023 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde oldu. Teknik direktör Jorge Jesus liderliğinde grupta başarılı sonuçlar alan Fenerbahçe, Slovacko, Rennes, AEK Larnaca ve Dinamo Kiev'in yer aldığı grubu lider tamamladı. Ancak, son 16 turunda Sevilla ile eşleşen Fenerbahçe, deplasmanda 2-0 yenildiği maçın rövanşını 1-0 kazansa da elenmekten kurtulamadı.

En Başarılı Dönem 2012-2013 Sezonu

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'ndeki en başarılı sezonu, 2012-2013 sezonunda yaşandı. O sezon Aykut Kocaman yönetiminde yarı finale yükselen Fenerbahçe, Benfica'ya karşı son adımda elenerek büyük bir başarıya imza atmıştı. Bu, sarı-lacivertli takımın Kupa 2'deki en ileri noktaya ulaştığı sezon oldu.


Fenerbahçe, Avrupa Ligi'nde başarılı sonuçlar alarak bir kez daha adını Avrupa sahnesinde duyurmayı hedefliyor. Deneyimli kadrosu ve güçlü taraftar desteğiyle Union Saint-Gilloise karşısında kazanarak grupta avantaj elde etmek isteyen sarı-lacivertliler, Türkiye'yi UEFA Avrupa Ligi'nde en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyor.

Kaynak: aa