Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaptığı açıklamada, TUSAŞ’a yönelik terör saldırısının Türk milletine açık bir mesaj olduğunu belirterek, “Bu saldırı terör örgütünün silah bırakmaya niyeti olmadığının kanlı bir göstergesi” dedi. Saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimize rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Erbakan, saldırıyı gerçekleştiren PKK terör örgütünün hain emellerinin bilindiğini vurguladı ve terörün hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini ifade etti.

"Terörle Anlaşma ve Pazarlık Kabul Edilemez"
Erbakan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Öcalan’a yönelik çağrısına da değinerek, terörist başının TBMM’de konuşması ya da umut hakkı gibi taleplerin “şehitlerimizin hatırasına ağır bir darbe” olduğunu söyledi. “Kırk yıl süren mücadelemizle on binlerce şehit verdik, Kürt vatandaşlarımız başta olmak üzere milletimizin tüm kesimleri PKK’nın zulmünden zarar gördü,” diyen Erbakan, Kürt halkının gerçek temsilcilerinin sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler olduğunu vurguladı.

"İktidara Seçim Uyarısı"
Erbakan, TUSAŞ saldırısının iktidarın olası bir anayasa değişikliği için Demokratik Emek Partisi (DEM Parti) ile ittifak kurma ihtimali olduğunu öne sürerek, “Geçmişteki İstanbul seçimlerinde yapılan hatayı tekrarlamak, Cumhurbaşkanlığı seçimi için terör örgütünden medet ummak ağır bir hata olur,” şeklinde konuştu. Erbakan, Sayın Erdoğan ve Bahçeli’ye seslenerek, “Bir dönem daha seçim kazanmak uğruna teröristlerle anlaşma yapmayın, terör örgütü liderini Meclis’e taşımanın aciz ve teslimiyet anlamına geleceğini bilin,” uyarısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile görüştü Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile görüştü

"Cumhurbaşkanının Bilgisiz Olması Mümkün Değil"
Fatih Erbakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bahçeli’nin açıklamalarından habersiz olduğunu düşünmediğini belirtti. “Özellikle bu kritik konuda Sayın Cumhurbaşkanı ve Bahçeli'nin önceden istişare ettiğini düşünüyorum. Sayın Cumhurbaşkanı’nın kamuoyu tepkisini değerlendirerek bir pozisyon almasını bekliyorum,” diyerek kamuoyunun bu konudaki görüşlerini önemsediklerini vurguladı.

Erbakan, terörle mücadelede taviz verilmemesi gerektiğini ve devletin terör örgütlerine karşı kararlı duruşunun devam edeceğine inandığını ifade ederek konuşmasını sonlandırdı.

Kaynak: dha