Türkiye’nin İlk Yüzer Üretim Platformu Çanakkale’ye Ulaştı Türkiye’nin İlk Yüzer Üretim Platformu Çanakkale’ye Ulaştı

Ticaret Bakanlığı'ndan stokçuluk ve fahiş fiyat uygulamalarına karşı dev operasyon! 327 milyon lira ceza kesildi. Denetimler artarak devam edecek. #FahişFiyat #Ticaret

Ticaret Bakanlığı, iç piyasada fiyat istikrarını sağlamak ve adaletli bir piyasa ortamı oluşturmak amacıyla denetimlerini sürdürüyor. 2023 yılı itibarıyla 15 Eylül'e kadar yapılan denetimlerde fahiş fiyat uygulamalarına karşı sıkı bir mücadele verildiği açıklandı. Bu kapsamda 46 bin 368 gerçek ve tüzel kişi denetlenirken, aykırılık tespit edilen 1274 kişi ve firmaya toplam 327 milyon 376 bin 495 lira idari para cezası kesildi.


Otomotiv ve Emlak Sektörleri Mercek Altında

Bu yıl özellikle otomotiv ve emlak sektörleri denetimlerin odağında yer aldı. Otomotiv sektöründe 202 firmanın denetlendiği ve stokçuluk dahil aykırı fiillerde bulunan 68 firmaya 75 milyon 13 bin lira ceza kesildiği belirtildi. Emlak sektöründe ise 538 kişi ve firmanın denetlendiği ve aykırılık tespit edilen 392 kişiye toplam 30 milyon 152 bin lira ceza uygulandı.


Kuyumculuk Sektöründe Denetimler

Kuyumculuk sektöründe de önemli denetimler yapıldı. 310 gerçek ve tüzel kişi denetlenirken, 23 kişiye aykırı fiiller nedeniyle toplamda 24 milyon 600 bin lira ceza uygulandı.


Ticaret Etiğine Aykırı Davranışlara Karşı Mücadele Sürüyor

Ticaret Bakanlığı, ticari etiğe aykırı davranışların önüne geçmek ve haksız kazanç sağlamayı engellemek amacıyla çalışmalarına kararlılıkla devam edeceğini belirtti. Özellikle fahiş fiyat uygulamaları ve stokçuluk gibi ticari usulsüzlüklerle mücadelenin, adaletli bir iç piyasanın tesisi açısından önem taşıdığı vurgulandı.

Kaynak: aa