Eski tip sürücü belgelerini yenilemeyen 6 milyon 264 bin kişi, cezai yaptırımlarla karşılaşmamak için 31 Aralık 2024’e kadar belgelerini değiştirmek zorunda. Bu tarihe kadar ehliyetlerini yenileyenler, sadece 15 lira ödeyerek yeni tip sürücü belgelerine sahip olabilecek. Aksi takdirde, 2025'te cezai yaptırımlar uygulanacak ve ehliyet yenileme ücreti artacak.

Eski Tip Sürücü Belgelerini Yenilemeyenlere Uyarı

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın düzenlediği uygulama kapsamında, eski tip sürücü belgelerini değiştirme süreci 31 Aralık 2024 tarihinde sona erecek. Henüz yenileme yapmamış olan 6 milyon 264 bin kişi, bu tarihten sonra eski tip sürücü belgeleriyle araç kullanamayacak ve cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalacak.

Uygun Fiyatta Yenileme Fırsatı

Eski tip sürücü belgelerini belirlenen tarihe kadar yenileyenler, 13 lira değerli kağıt bedeli ve 2 lira vakıf payı olmak üzere toplamda 15 lira ödeyerek yeni tip sürücü belgelerine sahip olabilecek. Ancak bu tarihten sonra başvuru yapanlar için maliyet artacak ve cezai yaptırımlar uygulanacak.

Başvuru ve Gerekli Belgeler

Sürücü belgesini yenilemek isteyen vatandaşlar, Alo 199, mobil uygulamalar veya randevu.nvi.gov.tr üzerinden randevu alarak başvuru yapabilecek. Başvuru sırasında eski tip sürücü belgesi, biyometrik fotoğraf, sağlık raporu ve ödemenin yapıldığına dair dekont ibraz edilmesi gerekiyor.

Türkiye’de Muz Üretimi 1 Milyon Ton Sınırına Ulaştı Türkiye’de Muz Üretimi 1 Milyon Ton Sınırına Ulaştı

Hızlı Teslimat

Başvuru tamamlandıktan sonra yeni tip sürücü belgeleri en geç 4 iş günü içinde PTT aracılığıyla adreslere teslim edilecek.

Kaynak: aa