Görme engelli gazilere akıllı baston Görme engelli gazilere akıllı baston

Dünya genelinde yaşanan pandemi krizi hem ekonomik bir kaos yarattı hem de inşaat sektörüne büyük bir darbe vurdu. Tüm dünyayı etkileyen pandemi dönemi boyunca inşaat sektörünün ürettiği konut ve işyeri sayısı düşünce emlak fiyatlarında büyük bir patlama yaşandı. Bu durum emlak sektöründe çalışanlar ve yatırım yapanların büyük kârlar elde etmesini sağladı. Yeni adıyla gayrimenkul danışmanlığı dense de bildiğimiz emlakçılık sektörü bir anda yıldızı parlayan sektörlerden biri oluverdi. Kazanç açısından irdelendiğinde de emlakçılığın kâr getiren bir sektör olduğu kesin. Peki emlakçı olmak için ne gerekiyor? Emlak sektörünü tercih ederseniz kazancınız ya da kaybınız ne olur?

Günümüzün gözde mesleği emlakçılık satış ya da kiralama işlemi yapılacak olan konut veya işyerinin satıcısı ile alıcısı arasında köprü görevi görmek olarak tanımlanabilir. Emlakçılar satış veya kiralama esnasında alıcı-satıcı arasında bir nevi arabulucu gibi çalışır ve satış ya da kiralama işinden belirli bir komisyon alır. İşte bu işi yapan kişilere emlakçı diyoruz.

 Emlakçı olabilmek için öncelikle kanunen 18 yaşını doldurarak reşit olmanız gerekiyor. En az bir lise diplomasına sahip olmanız şart. Yani kanuni şartları tutturmak kolay. Ancak başarılı bir emlakçı olmanın sırları var elbette. Herşeyden önce çeşitli eğitim programlarına katılarak pazarlama ve satış kabiliyeti bakımından belirli bir seviyede olmalısınız. İyi bir network oluşturarak emlak sektörü konusunda belirli bir bilgi ve birikime sahip olmalısınız. Bunun yanı sıra iyi bir sosyal çevre bu işte size yardımcı olacaktır.

Emlakçılar nerede çalışabilir, iş imkanı nasıldır gibi sorular aklınıza gelebilir. Eğer iyi bir emlak uzmanı iseniz, pazarlama ve satış kabiliyetiniz iyi ise sabir bir maaş ve prim ile bir emlak şirketinde iş bulma imkanınız olabilir. Ama bunu istemiyorsanız kendi işinizi kurarak kendi işinizin patronu olabilirsiniz. Bunun için bir işyeri bularak, gerekli evrakları tamamlayarak satıcılarla alıcılar arasında köprü görevi yaparak komisyon usulü çalışabilirsiniz. Emlak sektöründe tamamen ikili anlaşmalarla ortaya çıkacak komisyon miktarına göre kazanç sağlayabilirsiniz. Bu biraz da yaşadığınız bölgedeki emlak komisyonlarına göre şekil alacaktır.

Başarılı bir emlakçı olmanın püf noktaları da var elbette. Öncelikle iyi bir satış ve pazarlama uzmanı olmalısınız. Emlak konusunda yeterli bilgi birikimine sahip olmalı, yaşadığınız yerdeki insan profillerini iyi tanımalısınız. Diksiyonunuz iyi olmalı, çevrenizde güvenilir biri olmalısınız. İletişim becerileriniz başarınızı direk etkileyecektir. Güven kesinlikle ana ilkeniz olmalı. İnsanlar size güven duymalı. Günümüz dünyasına ayak uydurarak dijital dünyanın kapılarını aralamalı ve tüm teknolojik ürünlerde ve internet dünyasında başarılı olmalısınız.

Editör: Haber Merkezi - UK