Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB), ek kontenjanla üniversitelere yerleşen öğrenciler için 2024-2025 eğitim öğretim yılı yurt başvurularının başladığını duyurdu. Bu başvurular, üniversitelere ek kontenjan, özel yetenek sınavı, yatay ve dikey geçişle yerleşen öğrencilerin yanı sıra yüksek lisans ve doktora öğrencileri için geçerli olacak.

Başvurular e-Devlet Üzerinden Alınacak

Başvurular, e-Devlet sistemi üzerinden yapılacak ve 7 Ekim Pazartesi günü saat 23.59'da sona erecek. Öğrencilerin, başvuru öncesinde e-Devlet'teki öğrenim bilgilerini kontrol etmeleri büyük önem taşıyor. Yanlış veya eksik bilgilerle yapılan başvurular geçersiz sayılacak.

Öğrencilerden Kontrol Çağrısı

Başvurular, e-Devlet üzerinde yer alan öğrenim bilgilerine göre değerlendirileceği için öğrencilerin okul ve bölüm bilgilerini doğru şekilde güncellemeleri gerekiyor. Hatalı bilgileri olan öğrencilerin, üniversitelerinin öğrenci işleriyle iletişime geçerek bu bilgileri düzelttirmeleri gerekiyor.

Dünya Bankası, tarım finansmanını 9 milyar dolara çıkaracak Dünya Bankası, tarım finansmanını 9 milyar dolara çıkaracak

Destek Hattı Hizmete Sunuldu

Başvuru süreciyle ilgili yaşanabilecek sorunlar için öğrenciler, ALO GSB (444 0 472) destek hattından yardım alabilecek.

Kaynak: aa