Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz bölgesi için kuvvetli yağış ve kar uyarısında bulundu. Sabah saatlerinden itibaren etkisini göstermesi beklenen yağışlar, bölgedeki vatandaşların dikkatli olmasını gerektiriyor.

Kuvvetli Sağanak ve Karla Karışık Yağmur

Meteoroloji'nin açıklamasına göre Giresun'un doğusu, Trabzon'un bazı ilçeleri, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Özellikle Rize ve Artvin’in yüksek kesimlerinde yağışlar karla karışık yağmur ve kar şeklinde etkili olacak. Bu durumun, kar yağışının yoğunlaşarak tipiye dönüşmesiyle ulaşımda aksamalara yol açabileceği tahmin ediliyor.

Tedbirli Olunması Gereken Durumlar

Uzmanlar, yağışların kuvvetli olması nedeniyle sel, su baskını, yıldırım ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzlukların yaşanabileceğini belirtti. Ulaşımda yaşanacak aksamalar için vatandaşların tedbirli olmaları, yüksek kesimlerde yaşayanların ise hazırlıklı olmaları önem taşıyor. Özellikle kırsal alanlarda araç sahiplerinin dikkatli olmaları, su baskınlarına karşı önlem alınması gerekiyor.

Türkiye pilot kadrosunu büyüterek küresel havacılık rekabetinde öne çıkacak Türkiye pilot kadrosunu büyüterek küresel havacılık rekabetinde öne çıkacak

Bölgede Hava Şartlarına Karşı Dikkat Çağrısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bölgedeki tüm yerel yönetimlere ve vatandaşlara hava durumunu yakından takip etmeleri ve gerekli tedbirleri almaları çağrısında bulundu.

Kaynak: aa