Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde 2009 yılında meydana gelen silahlı saldırıda 17 yaşındaki Demet Kardaş'ın öldürülmesine ilişkin aranan Mehmet Ali Yiğit, Mehmet Zülfü Yiğit ve Fahri Yiğit, 15 yıl sonra jandarma tarafından yakalandı ve tutuklandı.

2009 Yılındaki Kanlı Saldırı

Diyarbakır’ın Ergani ilçesi Kömürtaş Mahallesi'nde 7 Eylül 2009’da iki akraba aile arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada Remzi Yiğit hayatını kaybetti, ağabeyi Mehmet Yiğit yaralandı. Aynı günün akşamı Yiğit ailesi, Kardaş ailesinin evine silahlı bir baskın düzenledi. Saldırganlar, iki evden çıkanları silahlarla tarayarak, olayla ilgisi olmayan 17 yaşındaki Demet Kardaş’ı öldürdü ve babaannesi Ferizan Kardaş ile Zülküf Kardaş'ı yaraladı.


Uzun Süren Firar ve Ceza Süreci

Olayın ardından yapılan soruşturmalarda beş kişi gözaltına alınıp tutuklandı ancak Mehmet Ali Yiğit, Mehmet Zülfü Yiğit ve Fahri Yiğit firar etti. 15 yıl süren firar döneminde, firari üç kişi için açılan davada, 'Çocuğu kasten öldürme' suçundan müebbet hapis ve 'Öldürmeye teşebbüs' suçundan 24 yıl hapis cezası verildi. Ancak şüpheliler, uzun süre boyunca bulunamadı.

Annesini öldürüp gardıroba saklayan sanığa ağırlaştırılmış müebbet Annesini öldürüp gardıroba saklayan sanığa ağırlaştırılmış müebbet

15 Yıl Sonra Gelen Adalet

İlçe Jandarma Komutanlığı, olayla ilgili olarak yeniden bir çalışma başlattı ve Jandarma Suç Araştırma Timi’nin (JASAT) desteğiyle yaklaşık 2 yıl süren takip sonucunda Mehmet Ali Yiğit, Mehmet Zülfü Yiğit ve Fahri Yiğit geçen hafta yakalandı. Gözaltına alınan firariler, işlemleri tamamlandıktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.


15 yıl boyunca firari olan ve 17 yaşındaki Demet Kardaş’ın öldürülmesinden sorumlu üç kişi, jandarmanın titiz takibiyle yakalanarak adalet önüne çıkarıldı.

Kaynak: dha