Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye’nin başkentinde düzenlenen Ziya Gökalp sempozyumunda PKK terör örgütüne karşı sert açıklamalarda bulundu. Kahramankazan'daki TUSAŞ tesislerine yapılan terör saldırısını kınayan Bahçeli, saldırının PKK/YPG/PYD'nin gerçek niyetlerini gözler önüne serdiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BRICS toplantısına katıldığı gün yapılan bu saldırının tesadüf olmadığını söyleyen Bahçeli, "PKK, Türk'ün de Kürt'ün de, hatta tüm canlıların düşmanıdır. Bölücü örgütün efendileri, Türkiye’ye terör baronlarının talimatıyla kanlı mesaj göndermeye kalkışmışlardır. Ancak bu kanlı mesaj ayaklarımız altında çiğnenmiştir," dedi.

Gökalp’in Mirası ve Türkiye’nin Birliği Üzerine Mesajlar

Ziya Gökalp'in Türk milliyetçiliği üzerindeki önemine değinen Bahçeli, onun düşünce mirasını korumanın, Türkiye’nin geleceği açısından değerli olduğunu belirtti. Cumhuriyet'in 101’inci yılına girerken, Türk milletinin her türlü tehdidi dayanışma içinde bertaraf edeceğini vurgulayan Bahçeli, "Türk’üz, Türkçüyüz, kaynağını Türk-İslam ülküsünde bulmuş Türk milliyetçileriyiz. Türklüğe hizmette yarışacak kimse yok," dedi. Bahçeli, Gökalp'in "Kürtleri sevmeyen bir Türk, Türk değildir; Türkleri sevmeyen bir Kürt de Kürt değildir" sözlerine atıfta bulunarak milli birliğe işaret etti.

Eski Bakan Sabahattin Çakmakoğlu 94 yaşında vefat etti Eski Bakan Sabahattin Çakmakoğlu 94 yaşında vefat etti

İsrail ve İran’a Yönelik Eleştiriler

Orta Doğu’daki gelişmeleri de değerlendiren Bahçeli, İsrail'in İran'a yönelik saldırılarına da tepki gösterdi. Bölgedeki gerilimlerin arkasında "siyonist ve küresel emperyalist güçlerin" olduğunu vurgulayan Bahçeli, bu güçlerin Türkiye’yi çevreleme planlarına karşı birlik çağrısı yaptı.

"Terörle Mücadele Kararlılıkla Devam Edecek"

Kahramankazan’daki TUSAŞ tesislerine yapılan terör saldırısına değinen Bahçeli, PKK'nın yalnızca Türkiye’nin değil, tüm insanlığın düşmanı olduğunu ifade etti. Suriye’den sızan hainlerin imha edildiğini belirten Bahçeli, "Türkiye’yi yolundan döndürmeye güçleri yetmeyecek," dedi. Türkiye’nin güvenliği için terörle mücadelede her türlü adımı atacaklarını ifade eden Bahçeli, konuşmasının ardından Ziya Gökalp’in hayatını ve eserlerini sergileyen sergiyi gezerek eserleri inceledi.

Kaynak: dha