💧 Dokuz Eylül Üniversitesi, WATERLINE projesi ile dijital su yönetiminde devrim niteliğinde adımlar atıyor! Sanal gerçeklik destekli eğitimlerle su kaynakları yönetiminde yeni çözümler geliştirilmesi hedefleniyor. #DijitalSuYönetimi #Sürdürülebilirlik #WATERLINEProjesi

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), "dijital su yönetimi" kavramını temel alan ve Avrupa Birliği Ufuk Avrupa Programı bünyesinde desteklenen WATERLINE projesi ile geleceğe yönelik sürdürülebilir çözümler sunmaya hazırlanıyor. DEÜ Üniversite Sanayi Uygulama ve Araştırma Merkezi (DESUM) ile birlikte yürütülen proje, özellikle iklim değişikliğinin olumsuz etkileri nedeniyle su kaynakları ve su yönetimi alanındaki problemlere yenilikçi çözümler üretmeyi amaçlıyor.

Dijital Su Yönetimi ile Sürdürülebilir Gelecek

2025 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanan WATERLINE projesi, geleneksel su yönetimi yöntemlerinden farklı olarak modern yazılımlar, bilgi-iletişim teknolojileri ve sanal gerçeklik uygulamalarıyla desteklenen dijital su yönetimi uygulamalarına odaklanıyor. Projenin yürütücüsü Prof. Dr. Ali Gül, bu projenin su kaynakları yönetimi konusunda üniversitelerin dijital dönüşüm odaklı kapasitesini artırmayı hedeflediğini belirtti.

Disiplinler Arası İşbirliği

Prof. Dr. Gül, projeye Dokuz Eylül Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü başta olmak üzere Bilgisayar Mühendisliği, Çevre Mühendisliği ve İşletme Fakültesi'nden akademisyenlerin de katkı sağladığını vurguladı. Gül, projenin, dijital su ve su sistemleri yönetimi alanında uluslararası bir yüksek lisans programı müfredatı oluşturmayı da içerdiğini belirtti. Bu eğitim programı, sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik teknolojileri ile desteklenen ders içeriklerine sahip olacak.

Bakan Yerlikaya: "Terörle Amansız Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir" Bakan Yerlikaya: "Terörle Amansız Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir"

Sanal Gerçeklik Destekli Eğitim

Proje ortaklarından Exeter Üniversitesi'nden Dr. Matt Johns, projedeki rollerinin uzmanlıklarını ve teknik bilgilerini paylaşmak olduğunu belirtti. Dr. Johns, sanal gerçeklik yazılımı geliştirme ve su yönetimine yönelik eğitim programlarına dijital dönüşümleri aktarma konusunda projeye destek verdiklerini ifade etti. Ayrıca, sanal gerçeklik tabanlı uygulamaların geliştirilmesine yönelik iş birlikleri kapsamında kapasite geliştirme çalıştayları düzenlediklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Merkezi