Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 4 il ve 2 ilçedeki mükelleflerin yapılandırma başvuru ve ödeme süreleri 2025 yılına kadar uzatıldı.

Depremden Etkilenen Mükellefler İçin Yapılandırma Süresi Uzatıldı

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan ve Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair 7440 Sayılı Kanun Genel Tebliği", Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki mükelleflerin yapılandırma başvuru ve ödeme sürelerini uzattı.

Mücbir Sebep Haline İlişkin Düzenleme

Depremlerden etkilenen bu bölgeler için ilan edilen mücbir sebep hali, 30 Kasım 2023'e kadar uzatılmıştı. Bu çerçevede, 7440 sayılı Kanun hükümlerinden yararlanarak borçlarını yapılandırmak isteyen mükellefler, başvurularını 28 Şubat 2025 Cuma gün sonuna kadar yapabilecek. Yapılandırılan borçların ilk taksit ödemesi, 31 Mart 2025'e kadar uzatılırken, bu tarih resmi tatile denk geldiği için son ödeme günü 2 Nisan 2025 Çarşamba olacak.

Taksit Ödemeleri İçin Son Tarihler

Borçların ikinci taksitlerinin 30 Nisan 2025'e kadar, diğer taksitlerin ise bu tarihi takip eden aylık dönemlerde ödenmesi gerekiyor. İl özel idareleri, belediyeler ve yatırım izleme ve koordinasyon başkanlıkları gibi alacaklı idarelere borcu olan mükellefler de bu süreden yararlanarak ödemelerini yapabilecek.

Doğu Karadeniz'in 9 aylık fındık ihracat geliri 1 milyar doları aştı Doğu Karadeniz'in 9 aylık fındık ihracat geliri 1 milyar doları aştı

Bu düzenleme, depremin etkilediği mükelleflerin finansal yüklerini hafifletmek ve yapılandırma süreçlerinde kolaylık sağlamak amacıyla yürürlüğe girdi.

Kaynak: aa