Antalya’ya gittiğinizde kesinlikle görmeniz gereken yerler arasında gösterilen Düden Şelalesi, şehir merkezine çok yakın mesafede bulunuyor. Kepez ilçesinde bulunan Düden Şelalesi şehir merkezine 10 km uzaklıkta sizleri bekliyor.

Şehrin gürültüsü, binaların oluşturduğu o havasız ortamdan kaçmak isteyenler için çöldeki vaha gibi şehrin hemen yanıbaşındadır Düden Şelalesi. Arzu ederseniz şelaleye gidip serinleyebilir ya da şelale çevresindeki piknik alanlarında aileniz ve dostlarınızla keyifli bir piknik deneyimi yaşayabilirsiniz.

Düden Şelalesi yöre halkı tarafından İskender Şelalesi olarak da biliniyor. Bunun sebebi Büyük İskender’in buradan geçerken atlarını Düden Şelalesinde dinlendirip, burada suladığına dair bazı kaynaklarda kayıtların bulunmasıdır.

Antalya’da görülmesi gereken yerlerin başında gelen Düden Şelalesi, insanı mest eden sularının görüntüsü, şelale bölgesinde bulunan gizemli mağarası ve sahip olduğu muhteşem güzelliği ile yüzbinlerce yerli ve yabancı turisti kendine çekiyor. 20 metre yükseklikten aşağıya dökülen şelalenin suları, havaya kattığı serinlik ve suyun o mükemmel sesi ile doğaseverler için adeta biçilmiş kaftan.

Büyükşehirlerin o kasvetli, bunaltıcı havasından ruhu sıkılanlar için ilaç gibidir Düden Şelalesi. Yemyeşil doğası, insana huzur veren kuş sesleri, suyun o mükemmel müziği adeta cenneti andırıyor.

Bursa’da Tarihe Yolculuk: Orhan Gazi Türbesi Ziyaretçilerini Bekliyor Bursa’da Tarihe Yolculuk: Orhan Gazi Türbesi Ziyaretçilerini Bekliyor

Düden Şelalesi’ne gittiğinizde isterseniz yanınızda piknik malzemeleri götürebilir isterseniz şelale bölgesinde konumlanan restoranlarda keyifli bir yemek yiyebilirsiniz.

Düden Şelalesi bölgesinde gezebileceğiniz tarihi alanlar da bulunuyor. Milattan öncesine ait antik mezarlar ve zeytinyağı işliğini inceleyebilirsiniz. Fotoğrafseverler için çok farklı enstantaneler sunan Düden Şelalesi rutin hayatından bir an olsun sıyrılıp nefes almak isteyenler için harika bir durak.

Editör: Haber Merkezi - UK