Samsun’da otomobil motoru ve yazılımı üzerine projeler yapan Uğur Ekinci, arkadaşı Kadir Tosun’un 1995 model Broadway marka otomobilini off-road aracına dönüştürdü. Çocukluk hayali olan bu dönüşüm projesi yaklaşık 1 milyon liraya mal oldu.

Samsun sokaklarında dikkat çeken ve merak uyandıran 1995 model Broadway, alışılmışın dışında off-road görünümüyle herkesin ilgisini çekiyor. Kocaeli’de yaşayan Kadir Tosun’un çocukluk hayali olan bu projeyi gerçekleştirmek için aracı Samsun’a getirdiklerini belirten Uğur Ekinci, aracın performansını artırmak için gerekli çalışmaları tamamladıklarını söyledi.

Çocukluk Hayali Gerçek Oldu

Kadir Tosun’un, binek bir araç olan Broadway model otomobili kendi imkanlarıyla 4x4 bir off-road aracına dönüştürdüğünü ifade eden Uğur Ekinci, “Bu araç, daha önce normal bir binek otomobil olarak kullanılıyordu. Ancak arkadaşım çocukluktan beri 4x4 arabalara meraklı olduğu için, sanayi ortamı olmadan kendi çabalarıyla aracını 4x4'e çevirdi. Yüzde 90’ını kendisi tamamladı ve bize bazı elektronik ve mekanik işlemler için getirdi” dedi.

Bolu Dağı Düzce geçişinde sis ve sağanak etkili oldu Bolu Dağı Düzce geçişinde sis ve sağanak etkili oldu

Motor ve Performans İyileştirmeleri

Ekinci, aracın motorunu güçlendirdiklerini ve off-road performansını artırdıklarını belirterek, "Orijinalde karbüratörlü olan motoru enjeksiyonlu bir motorla değiştirdik ve üzerine turbo ekledik. Aracın motorunu güçlendirdikten sonra, profesyonel bir yazılım yaparak aracın off-road’a tam hazır olmasını sağlayacağız” diye konuştu.

1 Milyon Liraya Mal Oldu

Bu tür projelerin maliyetinin yüksek olduğunu vurgulayan Ekinci, “Böyle bir aracın ortalama maliyeti 1 milyon lira civarında. Ancak bu yatırım, aracın performansını ve dayanıklılığını önemli ölçüde artırıyor” ifadelerini kullandı.

Samsun sokaklarında dikkat çeken bu Broadway, şehirde meraklı gözlerin ilgisini toplamaya devam ederken, off-road performansıyla da arazide üstün bir deneyim sunmaya hazırlanıyor.

Kaynak: dha