"Beylikdüzü’nde Barış ve Sevgi Buluşmaları coşkuyla devam ediyor! Halk oyunlarından kitap mezatlarına, dopdolu etkinlikler sizleri bekliyor. 🌍📚 #BarışVeSevgi #Beylikdüzü"

Beylikdüzü Belediyesi tarafından düzenlenen 11. Barış ve Sevgi Buluşmaları, sahaf festivallerinden spor etkinliklerine, konserlerden açık alan aktivitelerine kadar birçok etkinlikle büyük bir coşkuyla devam ediyor. Bu yıl uluslararası halk oyunları gösterilerine de ev sahipliği yapan festival, farklı coğrafyalardan gelen müzik ve dans topluluklarını Beylikdüzü’nde bir araya getirdi.

Ankara Kültür Yolu Festivali Başlıyor: Sanat Dolu 9 Gün Ankara Kültür Yolu Festivali Başlıyor: Sanat Dolu 9 Gün

Uluslararası Halk Oyunları Gösterisi Renkli Anlara Sahne Oldu

Beylikdüzü’ne Bulgaristan, Gürcistan, Kazakistan, KKTC, Rusya ve Romanya’dan gelen halk oyunları toplulukları, festival katılımcılarına unutulmaz anlar yaşattı. Gösteriler, alanda toplanan vatandaşlar tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı.

Çardak Altı Sohbetleri’nde İklim Krizi Konuşuldu

Festival kapsamında düzenlenen Çardak Altı Sohbetleri’nin dördüncü gününde “Türkiye ve İklim Krizi” başlıklı oturum gerçekleştirildi. Gazeteciler Pelin Cengiz ve Güven İslamoğlu’nun konuşmacı olarak yer aldığı oturumda, iklim krizinin nedenleri, sonuçları ve alınması gereken önlemler tartışıldı. Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık da etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye’de yaşanan iklim krizine dikkat çekti ve Beylikdüzü Belediyesi olarak hayata geçirdikleri “Yaşam Bahçeleri” projesiyle ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdıkları mahsullerden bahsetti.

“Dünyanın Tüm Çocukları Gülsün”

Başkan Çalık, uluslararası halk oyunları gösterilerinde sahne alan çocuklarla bir araya gelerek, “Dünyanın tüm çocukları gülsün, hep neşeyle dolsun” dedi. Ayrıca, çevre bilincinin ve sürdürülebilir yaşam alışkanlıklarının önemine vurgu yaptı.

Big Band Grubu Geceye Damgasını Vurdu

Günün sonunda, Beylikdüzü Belediyesi’nin gençlik pop orkestrası Big Band, sahne aldı. DJ performansı ile başlayan etkinlik, Big Band grubunun enerjik sahne performansları ve renkli ışık gösterileriyle tamamlandı.

Kitapseverler İçin Sahaf Festivali ve Kitap Mezatları

Türkiye’nin dört bir yanından ve İstanbul’un çeşitli semtlerinden gelen sahaflar, festivalde yer aldı. Kitapseverler, nadir bulunan kitapları keşfetme ve yayınevlerinin stantlarını gezme fırsatı buldu. Ayrıca her gün düzenlenen kitap mezatlarında bu kez çocuk kitapları açık artırmaya çıkarıldı, aileler ve çocuklar, aradıkları kitaplara ulaşma fırsatı buldu.

Editör: Yasin Köz