Batman'da yapımı süren ve bölgenin en büyük sağlık tesislerinden biri olacak 500 yataklı Devlet Hastanesi, 2026 yılının sonlarına doğru tamamlanarak hizmete açılması hedefleniyor. Batman, Siirt, Mardin ve Bitlis gibi çevre illerden gelen hastalara da hizmet verecek olan hastanenin inşaatı %42 oranında tamamlanmış durumda.

Hastane, 182 poliklinik, 19 ameliyathane ve 124 yoğun bakım yatak kapasitesi ile Batman'ın en donanımlı sağlık tesisi olacak. Ayrıca olası depremlere karşı 389 sismik izolatör kullanılarak deprem dayanıklılığı artırılmış durumda.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Donetsk bölgesinde durumun zor olduğunu bildirdi Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Donetsk bölgesinde durumun zor olduğunu bildirdi

Batman’ın Büyüyen Nüfusuna Hizmet Verecek

İl Sağlık Müdürü Dr. Semih Canpolat, hastanenin 99 bin metrekare kapalı alana sahip olduğunu ve kentin sağlık altyapısına büyük katkı sağlayacağını belirtti. Canpolat, “Batman’da nüfus hızla artıyor ve TÜİK verilerine göre Batman merkez nüfusu 490 bine ulaştı. Bu hastane, özellikle çevre illerden gelen hastalar için bölge hastanesi olarak hizmet verecek" dedi.

Hastane, mevcut 810 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni destekleyecek, kentin güney bölgelerine daha fazla hizmet sunacak ve Batman'daki sağlık hizmet kapasitesini iki katına çıkaracak.

2026 Yılının Sonlarına Doğru Tamamlanacak

Dr. Canpolat, "Herhangi bir aksama olmaması halinde, hastanenin 2026 yılının sonlarına doğru tamamlanmasını hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: aa