Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda yürütülen ve yaklaşık 9 ay süren forex dolandırıcılığı soruşturması kapsamında 30 ilde gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 133 zanlıdan 79'u tutuklandı. Dolandırıcılık örgütünün 206 paravan şirket kurarak 66 kişiyi 48 milyon lira dolandırdığı ve toplamda 18,4 milyar liralık para trafiğini yönettiği belirlendi. Suç örgütünün elebaşı A.K'nin de aralarında bulunduğu 26 kişinin firari olduğu ve yakalama çalışmalarının sürdüğü açıklandı.

Eski Bağlar Belediye Başkanına rüşvet davasında 3 yıl 9 ay hapis cezası Eski Bağlar Belediye Başkanına rüşvet davasında 3 yıl 9 ay hapis cezası

Paravan Şirketlerle Büyük Dolandırıcılık

Örgüt üyelerinin, yatırım yapmak isteyen vatandaşları Londra merkezli bir şirket gibi göstererek paravan şirketler üzerinden dolandırdığı belirlendi. Vatandaşlardan toplanan paralarla 48 milyon lira haksız kazanç elde eden örgütün toplamda 18,4 milyar liralık para trafiğini yönettiği tespit edildi.

195 Şüpheliye Gözaltı Kararı

Operasyon kapsamında 24 Eylül'de Antalya, İstanbul, İzmir, Ankara, Konya ve diğer illerde 195 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılmış, 133 zanlı gözaltına alınmıştı. Tutuklanan zanlıların yanı sıra 54 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, firari olan 26 kişi için arama çalışmaları sürüyor.

Kaynak: aa