Kaybolduktan 19 saat sonra sağ bulunan babasına sarılıp ağladı Kaybolduktan 19 saat sonra sağ bulunan babasına sarılıp ağladı

TÜİK verilerine göre, Batman 2023 yılında binde 4,3'lük bir artışla göç alan iller arasında yer aldı. Batman Valisi Ekrem Canalp, yapılan istihdam hamleleri ve organize sanayi bölgeleri sayesinde şehre geri dönüşlerin arttığını belirterek, "Batman artık yaşanılası bir kent olarak geleceğe umutla bakıyor" dedi.

Batman Göç Alan Bir Kent Haline Geldi: İstihdam ve Yatırımlarla Geleceğe Umutla Bakıyor

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı 2023 iç göç istatistiklerine göre, Batman binde 4,3'lük artışla göç alan iller arasında yer aldı. Nüfusun yüzde 75,99’unun kent merkezinde yaşadığı Batman’da, özellikle 2020-2023 yılları arasında yapılan yatırımlar ve organize sanayi bölgelerine yapılan ilaveler kentin ekonomik ve sosyal yapısında büyük değişiklikler yarattı.

Batman Valisi Ekrem Canalp, kentteki istihdam ve yatırım hamleleri sayesinde göç veren bir il değil, göç alan bir il haline geldiklerini belirtti. Canalp, "Yaptığımız yatırımlar ve istihdam projeleri sonucunda dışarıya göç edenlerden daha fazla insan Batman’a geri geliyor," dedi.

İstihdam Projeleriyle Batman Kalkınıyor

Batman’da son yıllarda özellikle Oymataş Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Samanyolu Tekstil Kent Organize Sanayi Bölgesi ve Raman Organize Sanayi Bölgesi gibi yeni organize sanayi bölgelerinin kurulmasıyla, binlerce kişiye iş imkanı sağlanması hedefleniyor. Ayrıca kentte yapılacak yeni küçük sanayi siteleri ile hem kent ekonomisi hem de istihdamın güçlendirilmesi planlanıyor.

Vali Canalp, Batman’ın "üretim kenti" olarak büyüme sürecinde olduğunu vurguladı ve şunları ekledi: "Tarım, turizm ve üretim alanlarında önemli projeler hayata geçiriliyor. 3 yeni organize sanayi, 2 küçük sanayi sitesi, 2 lojistik kent ve 1 sera kent projemiz var. Bu projelerle kısa vadede 60 bin, orta ve uzun vadede ise 100 bin kişilik istihdam hedefleniyor."

Batman Yatırımcıların İlgi Odağı

Vali Canalp, Batman’a olan yatırım taleplerinin arttığını ve devletin verdiği teşviklerle yatırımcıların kente ilgisinin büyüdüğünü ifade etti. Batman’a yapılan yatırımların geri dönüşünün yüksek olduğunu belirten Canalp, "Eğer Batman'a 100 liralık yatırım yaparsanız, 10 yıl içinde devlet teşvikleri sayesinde 115 lira geri dönüş alırsınız," dedi.

Batman’ın Geleceği Parlak

Vali Canalp, Batman’ın yeni bir yatırım ve üretim üssü olacağını vurguladı. Özellikle altıncı derece bölge teşviklerinden faydalanarak kentin ekonomik kalkınmasının hızlanacağını söyledi ve Batman’ın, Gaziantep gibi önemli bir üretim merkezi olma yolunda ilerlediğini belirtti.

"Yakın gelecekte Batmanlılar iş aramayacak, iş Batmanlıları arayacak," diyen Canalp, Batman’dan göç edenlerin geri döneceğini ve çevre illerden de Batman’a iş için insanların geleceğini ifade etti.

Kaynak: dha