Bartın’da 2 gündür etkili olan sağanak yağışlar kenti olumsuz etkiledi. Metrekareye 30 kilogram yağış düşerken, Bartın Irmağı'nın su seviyesi 2 metre yükseldi. Orduyeri Mahallesi'ndeki gezi teknelerinin bağlandığı iskele ve çevresindeki piknik alanları sular altında kaldı. Belediye ve polis ekipleri, taşkın riski nedeniyle ırmak boyunca önlemler alarak bölgeyi araç ve yaya trafiğine kapattı.

Köprü Trafiğe Kapandı

Irmağın yükselmesi sonucu 8 köy ile Bartın’ın bağlantısını sağlayan köprü trafiğe kapatıldı. Kabagöz, Akçalı, Tabanözü gibi köylerde yaşayan vatandaşlar, alternatif yolları kullanmak zorunda kaldı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri ise taşkın riskine karşı ırmak boyunca sürekli kontroller yapıyor.

Kastamonu'da sonbahar ve kış aynı karede buluştu Kastamonu'da sonbahar ve kış aynı karede buluştu

Irmağın Getirdiği Çamur Denizin Rengini Değiştirdi

Bartın Irmağı'nın dağlık kesimlerinden gelen çamurlu su, nehrin denize döküldüğü bölgede denizin rengini kahverengiye çevirdi. Amasra ve Kurucaşile ilçelerindeki derelerle birleşen bölgelerde de denizin çamurlu olduğu görüldü. Bu manzara özellikle liman bölgesinde dikkat çekti.

İnkumu'nda Gökkuşağı Güzelliği

Bartın'ın mavi bayraklı plajı İnkumu’nda deniz üzerinde gökkuşağı oluştu. Yaklaşık 15 dakika boyunca deniz üzerinde gözlenen iki gökkuşağı, manzaraya eşlik eden yük gemileriyle birlikte görsel bir şölen sundu.

Kaynak: dha